Airfel BST 50 su ısıtıcı hiç ısıtmıyor yardım

fatih_dem · 29 Mar 2026, 14:00 · 176 görüntülenme · 9 yanıt

176 görüntülenme9 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları9 mesaj
F
fatih_dem
Üye
29 Mar 2026, 14:00#1
selamlar arkadaşlar, acil yardımınıza ihtiyacım var. evde airfel bst 50 model su ısıtıcımız var, 3 yıldır kullanıyoduk hiç sorun çıkmamıştı. bu sabah duş alıcam dedim, su buz gibi. termostatı 60 dereceye getirdim, kontrol lambasını açtım ama hiç ışık yanmıyor. akşama kadar bekledim gene aynı, su hiç ısınmadı.
elektrik geliyor çünkü fişe diğer cihazları taktığımda çalışıyo. ama bu su ısıtıcı sanki hiç elektrik almıyomuş gibi. üzerindeki gösterge ışığı da yanmıyor, hiçbir ses gelmiyor.
evin elektrikçisi arkadaş baktı, sigorta da sağlam diyo. priz de sorunsuz. demek ki makinenin kendisinde sorun var. warranty süresi de geçmiş tabii, şimdi ne yapıcaz bilmiyorum.
servise götürsem kaça mal olur acaba? yoksa kendi elimle bi şeyler yapabilir miyim? çok acil durumda kaldık, evde sıcak su yok. komşudan su taşıyoruz şu an.
bi de şunu merak ediyorum, bu tür arızalar genelde neden oluyo? rezistans mı yanıyo, yoksa başka bi parça mı bozuluyo? hiç anlam veremiyorum çünkü dün akşam gayet normal çalışıyodu.
kimde bu marka varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? airfel kaliteli marka sanıyodum ama 3 yılda bozulur mu ya. eyvallah yardımcı olabilecek var mı aralarında?
B
bayrak_isil
Üye
29 Mar 2026, 17:30#2
hocam bu %90 termostat arızası, bende de aynısı olmuştu geçen yıl. hiç ışık yanmıyosa muhtemelen termostat kontağı gitmiş. serviste 350-400 lira civarı tutar termostat değişimi, ama önce multimetre ile kontrol ettir emin olsun.
F
Fatma.Acar421
Üye
30 Mar 2026, 00:06#3
ya ben olsam önce sigortaya bakardım, bazen ev sigortası değil de cihazın kendi sigortası atıyo. açabiliyosan kapağını çıkar bi bak içeride sigorta var mı? küçük cam sigorta olabilir, yanmışsa değiştirirsin ucuza.
A
ayse_ozer
Üye
31 Mar 2026, 18:47#4
dostum bence rezistans yanmış, bizimki de öyle gitti. ama termostat da olabilir tabii. servise götürme direkt, evde elektrikçin varsa ona baktır. parça bulması sorun olabilir ama, airfel'in yedek parçası pahalı oluyor genelde.
H
Hasan.Demir_5115
Üye
2 Nis 2026, 19:58#5
peki fişi çekip 10-15 dk bekleyip tekrar tak, bakalım ne oluyo? bazen elektronik kartlar takılıyo, reset atmak lazım. bi de termostatı sıfır dereceden 60'a yavaş yavaş çevir, belki kontak sorunu vardır.
H
Hseyin.Kaya_1114
Üye
5 Nis 2026, 20:17#6
valla bu modeli bilmiyorum ama genel olarak böyle durumda ya termostat ya da ısıtıcı rezistans yanar. ışık hiç yanmıyosa büyük ihtimal termostat, çünkü rezistans yansa bile kontrol lambası yanar normalde.
M
m.yildirim
Üye
10 Nis 2026, 13:05#7
servise götürme bence, bu tür cihazlarda tamir masrafı yeni almakla aynı oluyo. ben 2 sene önce 1800 lira verdim tamire, 2 ay sonra gene bozuldu. git direk yenisini al, daha mantıklı.
C
Cengiz.Yldrm_2239
Üye
17 Nis 2026, 18:53#8
arkadaşlar sakin olun, bu çok basit bi arıza aslında. muhtemelen 20-30 liralık termostat meselesi. ama serviste 500-600 lira kestirirler. tanıdık elektrikçin varsa ona baktır, airfel'in servisi pahalı çok.
Y
yigitguven
Üye
27 Nis 2026, 11:25#9
canını sıkma hallolur bu, bi kontrol ettir bakalım ne çıkıcak. termostat değişimi zor değil ama garantiden çıkmasın diye dikkat et. yoksa kombi varsa ondan sıcak su kullan bi süre, idare edersiniz.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.