Airfel Premix 24 HF kombide basınç sürekli düşüyor

simge.sari · 29 Mar 2026, 17:38 · 499 görüntülenme · 6 yanıt

499 görüntülenme6 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları6 mesaj
S
simge.sari
Üye
29 Mar 2026, 17:38#1
Hayırlı günler,
Ben bu işlerden hiç anlamıyorum ama napalım, bi yerlere yazıp sormalı insan. Airfel Premix 24 HF kombimiz var, 3 sene önce aldık. Son bi aydır garip şeyler oluyor, basınç göstergesi sürekli düşüyor. Sabah bakıyorum 1.5-2 bar civarında, akşam eve geldiğimde 0.5'e kadar düşmüş oluyor. Kombinin altında su lekesi falan görmüyorum ama bir yerlerden kaçırıyo herhalde.
Eşim "belki petek vanalarını kapattık da ondandır" dedi ama hiçbir vanaya dokunmadık ki. Geçen hafta komşu Mehmet abi baktı, dedi ki "kombinın altını kontrol et, su damlaması var mı" diye. Yok yani, kuru kuru her yer. Ama basınç düşmeye devam ediyor.
En kötüsü şu, basınç düşünce kombi çalışmıyor tabii. Sabah banyo yaparken birden soğuk su geliyor, koşup kombiye bakıyorum basınç sıfırda. Ne yapacağımı bilmiyorum, kendi kendime basınç ekleyip duruyorum ama bu böyle olmaz ki. Her gün mi eklicem?
Kombi garantisi bitti, servisi arayıp sorayım dedim ama işi uzatacaklar, para da isteyecekler. Belki sizden biri benzer durum yaşamıştır, ne yapmam lazım? Ciddi bi arıza mı bu yoksa basit bi şey mi? Kışa girerken böyle sorunlar hiç iyi değil. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu arada kombinin çalışması normal, ısıtıyor da güzel ama işte bu basınç meselesi kafayı yedirtti bana.
G
goktasomer
Üye
29 Mar 2026, 18:46#2
Usta bakmadan kesin teşhis koyamayız ama senin anlattıklarına göre büyük ihtimal sistemde bi yerlerden kaçak var. Göremiyosan bile radyatör bağlantılarında, eşanjörde veya genleşme tankında sızıntı olabilir. Bütün peteklerin altını tek tek kontrol et, belki damla damla kaçırıyodur. Bi de kombi odasında nem var mı bak, tavanda leke vs. Üç yollu vananın da sızdırma ihtimali var.
S
sib_kaya
Üye
30 Mar 2026, 09:29#3
Valla hocam bu iş olmaz böyle, her gün su eklemen normal değil. Bizde Ferroli vardı aynı derdi yaşamıştık. Meğer eşanjör çatlamış, görünmeyen yerde sızıyomuş. Servise götürdük 1200 lira aldılar. Sen bi işine gelmeyen vakitte kombinin altını ışıkla iyice kontrol et, belki çok az sızıntı olduğu için fark etmiyosundur.
T
tas.hak
Üye
2 Nis 2026, 15:49#4
Kardeşim mantık olarak bi yerden gidiyor o su, kaybolmuyor yani. Genleşme tankın patlamış olabilir, onlar çok patlıyor. Ya da pompa sızdırıyor. Basit bi tavsiye: combinin çalıştığı saatlerde kulak ver, anormal bi çalışma sesi var mı? Pompa arızalarında genelde değişik sesler gelir. Bi de basıncı ekledikten sonra kaç saatte sıfıra iniyor ölç, buna göre kaçağın boyutu anlaşılır.
M
Merve.zer_946
Üye
7 Nis 2026, 19:41#5
Off ya gene mi basınç sorunu. Bu Airfel'larda sık rastlanan bi dert bu. Çoğunlukla sirkülasyon pompasının conta kısmından kaçırıyo ya da eşanjörün birleşim yerlerinde sorun oluyo. Servisi ara mutlaka, kendi kendine halledemezsin. Sadece basınç ekleyip durma çünkü kaçak büyürse kombini mahvedebilir. Geçici çözüm yok bunun.
N
necati_karahan
Üye
20 Nis 2026, 15:12#6
Dostum ben tamircilik yapıyorum, senin tarif ettiğin %99 kaçak sorunu. Kombinin alt kısmına karton koy bi gece, sabah bak ıslak mı. Eğer ıslatmıyosa borularda kaçak var demektir, onları da bulması zor. Genleşme tankını da kontrol ettir, içi boş ses veriyosa patlamıştır. Tamir masrafı kaçağın yerine göre 400-1500 lira arası değişir. Kıştan önce halletmen lazım bu işi.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.