Beko BIM 25301 XMS fırın ısınmıyor hiç

seda_ozk · 29 Mar 2026, 15:11 · 320 görüntülenme · 7 yanıt

320 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
S
seda_ozk
Üye
29 Mar 2026, 15:11#1
arkadaşlar acil yardım lazım, beko fırınım 3 gündür hiç ısınmıyor. BIM 25301 XMS model, yaklaşık 2.5 sene önce aldık. önceden hiç sorun çıkarmadı, gayet güzel pişirirdi her şeyi.
geçen perşembe akşam pizza yapmaya kalkıştım, fırını 200 dereceye ayarladım ama 1 saat bekledim hiçbir ısınma yok. termometre koydum içine, 25-30 derece falan gösteriyordu sadece. lambaları yanıyor, tuşlara basınca bip sesi geliyor, ekranda derece gösterimi var ama hiç ısıtmıyor.
fanı çalışıyor gibi ses geliyor, üst ızgara ve alt ızgara programlarını denedim ikisinde de aynı. turbo moduna aldım yine bir şey olmadı. düğmeleri sıfırladım, fişi çektim 1 gece bekledim, sabah taktım gene aynı. kapağı açık bırakıp baktım rezistanslar kırmızı olmuyor hiç.
evin diğer elektronik eşyaları normal çalışıyor, sigorta da atmadı. komşuda elektrikçi vardı ona sordum, fiş ve prizde sorun yok dedi. ama fırın hiç ısınmıyor işte.
bu durumda ne yapabilirim acaba? rezistans mı yanmış, yoksa başka bir sorun mu? tamiri çok pahalı olur mu? yeni almak mı daha mantıklı? valla çok canım sıkıldı, bugün misafir var kek yapmak istiyordum ama yapamadım.
tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olur musunuz, neye bakmalıyım veya servisi arasam direkt mi götüreyim?
E
emalk
Üye
29 Mar 2026, 18:47#2
Hocam bu %90 üst veya alt rezistans arızası. İkisi birden yanmış olabilir. Multimetreyle ölçtürmek lazım dirençlerini. Bizim serviste rezistans değişimi parça dahil 800-1200 lira arası tutuyor genelde. Fırını sökmeden kesin teşhis koymak zor tabii ama belirtiler çok net.
G
Gl.Aslan_1606
Üye
1 Nis 2026, 18:49#3
Peki elektrik gelip gelmediğini kontrol ettin mi? Yani rezistanslara kadar elektrik ulaşıyor mu? Bazen elektronik kart rezistanslara güç göndermiyor, o zaman kart arızası oluyor. Bu durumda 2000 lira üstü tutar tamir. 2.5 senelik fırın için biraz pahalı kaçabilir.
G
g.turk
Üye
6 Nis 2026, 15:28#4
Vay be aynı modelden bizde de var, çok korkuttun beni şimdi. Ama bizimki 4 senedir sorunsuz çalışıyor şu ana kadar. Seninkinde garanti var mıydı acaba? Beko'nun 5 yıllık garantisi oluyordu sanki beyaz eşyalarda. Varsa ücretsiz bakarlar.
M
m.koc
Üye
14 Nis 2026, 13:51#5
Çek fişi sabah tak öğlene kadar bekle, bazen elektronik kartlar kendini resetliyor. Olmadı boş yere uğraşma, direkt servisi ara. Ama dikkat et şarlatanlar var, gelip "kart değişmesi lazım" demesinler. Önce rezistansları kontrol ettir, ucuz çözümü varsa onu yapsınlar.
G
gonca.gul
Üye
24 Nis 2026, 10:42#6
Bu tür arızalarda genelde rezistans yanar reis. Alt rezistans 300-400 lira, üst rezistans da aynı civarda. İşçilik 200-300 lira. Toplam 1000 lira altı bitirirsin. Yeni almaktansa tamir ettir, Beko fırınları sağlam makine aslında bu tip küçük arızalar dışında.
U
unal.hazal
Üye
8 May 2026, 13:36#7
Servise götürürken dikkat et dostum, bazıları gelip bakmadan "anakart değişmesi lazım" diyor 2500 lira falan kestirmeye çalışıyorlar. Önce rezistansları kontrol ettir, multimetre ölçümü yaptır. Çoğu zaman tek rezistans değişimi ile hallediliyor. Bizimkinde geçen sene alt rezistans değişti 800 liraya hallettik.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.