O
27 Mar 2024, 00:19#1
Buderus GB072 model yoğuşmalı kombi kullanıyoruz, yaklaşık üç senedir sıkıntısız gidiyordu. Dün akşamdan beri musluğu açınca sıcak su hiç gelmiyor, tamamen soğuk akıyor. Petekleri açtığımda ise ev ısınıyor, yani ısıtma tarafında bir sorun yok gibi. Kombinin ön panelinde hata kodu çıkmıyor, ekran normal görünüyor, basıncı da 1.5 bara yakın, o yüzden basınç düşüklüğü gibi bir problem olacağını da sanmıyorum. Daire içindeki su tesisatı da yeni sayılır, başka bir yerde tıkanıklık olabileceğini zannetmiyorum.
Musluğu açınca kombiden su sesi geliyor gibi ama alev işareti yanmıyor, sanki cihaz sıcak su ihtiyacını algılamıyor. Mutfağı da banyoyu da denedim, fark etmiyor. Reset attım, fişi çekip bir süre bekledim, değişen bir şey olmadı. Musluğu kapatınca birazdan kombi yine normale dönüyor, ama sıcak suya geçmiyor. Petekler için kalorifer modunda alev yanıyor ve ısıtıyor, sadece musluktan sıcak su almak mümkün değil.
Geçen sene filtre temizliği yapılmıştı, başka da bakım görmedi. Servis çağırmadan önce burada yazmak istedim, belki benzer bir sorun yaşayan veya evde kontrol edebileceğim bir şeyler vardır diye düşündüm. Akışı algılayan bir sensörden mi, üç yollu vanadan mı kaynaklanır bilmiyorum. Elimde tornavida, anahtar gibi aletler var, basit bir kontrol önerisi olursa deneyebilirim. Sıcak su kartuşu ya da kart problemi mi, yoksa sensör gibi daha basit bir şey mi, fikri olan varsa yazarsa çok iyi olur.
Buderus GB072 model yoğuşmalı kombi kullanıyoruz, yaklaşık üç senedir sıkıntısız gidiyordu. Dün akşamdan beri musluğu açınca sıcak su hiç gelmiyor, tamamen soğuk akıyor. Petekleri açtığımda ise ev ısınıyor, yani ısıtma tarafında bir sorun yok gibi. Kombinin ön panelinde hata kodu çıkmıyor, ekran normal görünüyor, basıncı da 1.5 bara yakın, o yüzden basınç düşüklüğü gibi bir problem olacağını da sanmıyorum. Daire içindeki su tesisatı da yeni sayılır, başka bir yerde tıkanıklık olabileceğini zannetmiyorum. Musluğu açınca kombiden su sesi geliyor gibi ama alev işareti yanmıyor, sanki cihaz sıcak su ihtiyacını algılamıyor. Mutfağı da banyoyu da denedim, fark etmiyor. Reset attım, fişi çekip bir süre bekledim, değişen bir şey olmadı. Musluğu kapatınca birazdan kombi yine normale dönüyor, ama sıcak suya geçmiyor. Petekler için kalorifer modunda alev yanıyor ve ısıtıyor, sadece musluktan sıcak su almak mümkün değil. Geçen sene filtre temizliği yapılmıştı, başka da bakım görmedi. Servis çağırmadan önce burada yazmak istedim, belki benzer bir sorun yaşayan veya evde kontrol edebileceğim bir şeyler vardır diye düşündüm. Akışı algılayan bir sensörden mi, üç yollu vanadan mı kaynaklanır bilmiyorum. Elimde tornavida, anahtar gibi aletler var, basit bir kontrol önerisi olursa deneyebilirim. Sıcak su kartuşu ya da kart problemi mi, yoksa sensör gibi daha basit bir şey mi, fikri olan varsa yazarsa çok iyi olur.