M
29 Mar 2024, 00:13#1
Buderus Logamax plus GB162 model duvar tipi kazanda bir süredir tuhaf bir arıza ile uğraşıyorum. Geçen ay başladı, ekranda ateşleme hatası uyarısı çıkmaya başladı. Kod tam olarak F.1 arızası olarak gözüküyor. Cihazı resetleyince bazen hemen çalışıyor, bazen defalarca resetlemek gerekiyor. Bir iki defa gazı açıp kapadım, kombiye gelen elektrik bağlantısını da kontrol ettim ama bir süre sonra tekrar aynı hataya döndü.
Kazanın bakımını geçen sene servis yaptı. Bu sene kış girmeden ekstra bakım yaptırmadım ama filtreleri haftalık olarak kendim temizlemeye çalışıyorum. Kombinin bulunduğu oda havadar, gaz kaçağı ya da benzeri bir şey hissetmedim. Alev gözetleme penceresine baktığımda da hiçbir şey göremiyorum, çünkü cam çok küçük ve ulaşılması zor. Kullandığımız doğalgazda bir sorun olduğunu düşünmüyorum, çünkü evdeki ocakta bir problem yok.
Kazan yaklaşık 8 yıllık. İlk kez böyle sık tekrarlayan bir arızası oldu. Bazen birkaç saat hiç hata vermeden çalışıyor, bazen 10 dakika içinde tekrar F.1 hatasına geçiyor. Kullanım suyu da, petek ısısı da etkileniyor. Oda termostatından, cihaz üzerindeki panelden açıp kapadım, programları sıfırladım, bir değişiklik olmadı. Evin elektriğinde de dalgalanma yok, başka cihazlarda sorun olmuyor.
Servisi aramadan önce kendim bakabileceğim, kolayca kontrol edebileceğim bir şey var mı diye danışmak istedim. Ateşleme elektrodu ya da iyonizasyon çubuğu kirli olabilir dendi ama kendim açıp bakmaya çekiniyorum, gazlı cihaz sonuçta. Başına gelen, bir şekilde kendisi çözebilen ya da neden olduğunu bilen var mı, özellikle bu modelde sık karşılaşılan bir şeye mi denk geldim, öneriniz olur mu?
Kazanın bakımını geçen sene servis yaptı. Bu sene kış girmeden ekstra bakım yaptırmadım ama filtreleri haftalık olarak kendim temizlemeye çalışıyorum. Kombinin bulunduğu oda havadar, gaz kaçağı ya da benzeri bir şey hissetmedim. Alev gözetleme penceresine baktığımda da hiçbir şey göremiyorum, çünkü cam çok küçük ve ulaşılması zor. Kullandığımız doğalgazda bir sorun olduğunu düşünmüyorum, çünkü evdeki ocakta bir problem yok.
Kazan yaklaşık 8 yıllık. İlk kez böyle sık tekrarlayan bir arızası oldu. Bazen birkaç saat hiç hata vermeden çalışıyor, bazen 10 dakika içinde tekrar F.1 hatasına geçiyor. Kullanım suyu da, petek ısısı da etkileniyor. Oda termostatından, cihaz üzerindeki panelden açıp kapadım, programları sıfırladım, bir değişiklik olmadı. Evin elektriğinde de dalgalanma yok, başka cihazlarda sorun olmuyor.
Servisi aramadan önce kendim bakabileceğim, kolayca kontrol edebileceğim bir şey var mı diye danışmak istedim. Ateşleme elektrodu ya da iyonizasyon çubuğu kirli olabilir dendi ama kendim açıp bakmaya çekiniyorum, gazlı cihaz sonuçta. Başına gelen, bir şekilde kendisi çözebilen ya da neden olduğunu bilen var mı, özellikle bu modelde sık karşılaşılan bir şeye mi denk geldim, öneriniz olur mu?
Buderus Logamax plus GB162 model duvar tipi kazanda bir süredir tuhaf bir arıza ile uğraşıyorum. Geçen ay başladı, ekranda ateşleme hatası uyarısı çıkmaya başladı. Kod tam olarak F.1 arızası olarak gözüküyor. Cihazı resetleyince bazen hemen çalışıyor, bazen defalarca resetlemek gerekiyor. Bir iki defa gazı açıp kapadım, kombiye gelen elektrik bağlantısını da kontrol ettim ama bir süre sonra tekrar aynı hataya döndü. Kazanın bakımını geçen sene servis yaptı. Bu sene kış girmeden ekstra bakım yaptırmadım ama filtreleri haftalık olarak kendim temizlemeye çalışıyorum. Kombinin bulunduğu oda havadar, gaz kaçağı ya da benzeri bir şey hissetmedim. Alev gözetleme penceresine baktığımda da hiçbir şey göremiyorum, çünkü cam çok küçük ve ulaşılması zor. Kullandığımız doğalgazda bir sorun olduğunu düşünmüyorum, çünkü evdeki ocakta bir problem yok. Kazan yaklaşık 8 yıllık. İlk kez böyle sık tekrarlayan bir arızası oldu. Bazen birkaç saat hiç hata vermeden çalışıyor, bazen 10 dakika içinde tekrar F.1 hatasına geçiyor. Kullanım suyu da, petek ısısı da etkileniyor. Oda termostatından, cihaz üzerindeki panelden açıp kapadım, programları sıfırladım, bir değişiklik olmadı. Evin elektriğinde de dalgalanma yok, başka cihazlarda sorun olmuyor. Servisi aramadan önce kendim bakabileceğim, kolayca kontrol edebileceğim bir şey var mı diye danışmak istedim. Ateşleme elektrodu ya da iyonizasyon çubuğu kirli olabilir dendi ama kendim açıp bakmaya çekiniyorum, gazlı cihaz sonuçta. Başına gelen, bir şekilde kendisi çözebilen ya da neden olduğunu bilen var mı, özellikle bu modelde sık karşılaşılan bir şeye mi denk geldim, öneriniz olur mu?