C
2 Nis 2024, 01:13#1
Yaklaşık 3 yıldır Buderus Logamax U072-24 tipi termosifonu kullanıyoruz. Son 1-2 aydır sıcak suyun tam istediğimiz gibi gelmemeye başladığını fark ettim. Öncesinde 40-45 derecelere rahat çıkıyordu, musluğu açınca hem banyoda hem mutfakta sıcaklık yeterli oluyordu. Birkaç haftadır özellikle banyo yaparken ilk başta su ılık, kısa sürede soğumaya yakın hale geliyor. Termosifonun üzerindeki dijital gösterge ısıyı 45 dereceye ayarladığım halde musluktan çıkan su zorla ılık kalıyor. Kışa girmeden önce böyle bir sıkıntı yoktu.
Arada bir termosifondan hafif bir tıkırtı sesi de geliyor. Basıncı ve su akışı normal gibi, ama bazen de musluğu fazla açınca sıcak suyun debisi iyice düşüyor. Önce basınç düşük sanmıştım ama diğer soğuk su tarafında bir sıkıntı yok. Ön panelde herhangi bir hata kodu ya da uyarı işareti çıkmıyor. Kullanım kılavuzunda bakmaya çalıştım, ‘rezistans veya sensör arızası olabilir’ diye bir madde vardı. Temizlik ve bakım işleriyle çok uğraşmadım, şimdiye kadar bir kere servisi çağırdık o da ilk kurulumdu.
Fazla teknik bilgim olmadığı için kendim açıp bakmaya çekiniyorum, suyla uğraşmak da biraz riskli geliyor. Rezistans bozulduysa ya da kireç tuttuysa nasıl anlarım bilmiyorum. Ayrıca şehirde su kireçli, belki ondan tıkanıklık olmuş olabilir mi? Yardımcı olabilecek, başına böyle bir şey gelmiş olan varsa öneri almak isterim. Servis çağırmadan önce evde bakabileceğim bir şey var mı, yoksa bu iş teknik servislik midir?
Arada bir termosifondan hafif bir tıkırtı sesi de geliyor. Basıncı ve su akışı normal gibi, ama bazen de musluğu fazla açınca sıcak suyun debisi iyice düşüyor. Önce basınç düşük sanmıştım ama diğer soğuk su tarafında bir sıkıntı yok. Ön panelde herhangi bir hata kodu ya da uyarı işareti çıkmıyor. Kullanım kılavuzunda bakmaya çalıştım, ‘rezistans veya sensör arızası olabilir’ diye bir madde vardı. Temizlik ve bakım işleriyle çok uğraşmadım, şimdiye kadar bir kere servisi çağırdık o da ilk kurulumdu.
Fazla teknik bilgim olmadığı için kendim açıp bakmaya çekiniyorum, suyla uğraşmak da biraz riskli geliyor. Rezistans bozulduysa ya da kireç tuttuysa nasıl anlarım bilmiyorum. Ayrıca şehirde su kireçli, belki ondan tıkanıklık olmuş olabilir mi? Yardımcı olabilecek, başına böyle bir şey gelmiş olan varsa öneri almak isterim. Servis çağırmadan önce evde bakabileceğim bir şey var mı, yoksa bu iş teknik servislik midir?
Yaklaşık 3 yıldır Buderus Logamax U072-24 tipi termosifonu kullanıyoruz. Son 1-2 aydır sıcak suyun tam istediğimiz gibi gelmemeye başladığını fark ettim. Öncesinde 40-45 derecelere rahat çıkıyordu, musluğu açınca hem banyoda hem mutfakta sıcaklık yeterli oluyordu. Birkaç haftadır özellikle banyo yaparken ilk başta su ılık, kısa sürede soğumaya yakın hale geliyor. Termosifonun üzerindeki dijital gösterge ısıyı 45 dereceye ayarladığım halde musluktan çıkan su zorla ılık kalıyor. Kışa girmeden önce böyle bir sıkıntı yoktu. Arada bir termosifondan hafif bir tıkırtı sesi de geliyor. Basıncı ve su akışı normal gibi, ama bazen de musluğu fazla açınca sıcak suyun debisi iyice düşüyor. Önce basınç düşük sanmıştım ama diğer soğuk su tarafında bir sıkıntı yok. Ön panelde herhangi bir hata kodu ya da uyarı işareti çıkmıyor. Kullanım kılavuzunda bakmaya çalıştım, ‘rezistans veya sensör arızası olabilir’ diye bir madde vardı. Temizlik ve bakım işleriyle çok uğraşmadım, şimdiye kadar bir kere servisi çağırdık o da ilk kurulumdu. Fazla teknik bilgim olmadığı için kendim açıp bakmaya çekiniyorum, suyla uğraşmak da biraz riskli geliyor. Rezistans bozulduysa ya da kireç tuttuysa nasıl anlarım bilmiyorum. Ayrıca şehirde su kireçli, belki ondan tıkanıklık olmuş olabilir mi? Yardımcı olabilecek, başına böyle bir şey gelmiş olan varsa öneri almak isterim. Servis çağırmadan önce evde bakabileceğim bir şey var mı, yoksa bu iş teknik servislik midir?