Buderus Logano G234 kazan sürekli su eksiltiyor, neden olabilir?

Elif.Koak_4545 · 30 Mar 2024, 00:30 · 73 görüntülenme · 4 yanıt

73 görüntülenme4 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları4 mesaj
E
Elif.Koak_4545
Üye
30 Mar 2024, 00:30#1
Geçen kış aldığımız Buderus Logano G234 model kazan, bu sezon başından beri sürekli olarak su eksiltiyor. İlk başta çok önemsemedik, birkaç hafta bir kere sisteme su eklemek gerekiyordu, ama son 1 aydır neredeyse 2-3 günde bir bar seviyesi 1’in altına düşüyor ve tekrar su takviyesi yapmak zorunda kalıyorum. Sistemde görünür bir su kaçağı yok, petekler, bağlantılar, kazan altı, dışarıya bir akıntı yok, her yeri kontrol ettim. Kombi gibi küçük bir cihaz olsa gözden kaçabilir diyeceğim ama bu kazan büyük ve mekanik aksamı da göz önünde, bir yerde damla dahi yok. Kombiye göre daha eski tip olduğu için mi oluyor diye düşündüm, ama daha 1 yıldır kullanıyoruz.

Kazanın basınç göstergesi düzgün çalışıyor, açıp kapadığımda da oynuyor. Cihazı ilk kuran usta, “hava alma” işini düzgün yaptı, petekler sıcak, bir taraf soğuk kalmıyor, yani sistemde hava yok gibi. Kazan çalışırken ve dururken de aynı şekilde, ara ara bar seviyesi düşüyor. Akşam su ekliyorum, sabaha yine 0.8 barlara iniyor. Geceleri sanki daha hızlı azalıyor gibi. Sıcak su tarafında da sorun yok, musluklardan normal şekilde sıcak su geliyor.

Bir komşum “emniyet ventili arızalı olabilir” dedi, ama altına kap yerleştirdim, oradan da su akmıyor. Başka bir yerden kazan içine kaçak olabilir mi, yoksa tesisatta görünmeyen bir kaçak mı var, anlamadım. Tesisatta yerden ısıtma da yok, sadece klasik panel radyatör sistemi var. Başından geçmiş olan veya bilgisi olan varsa, başka nerelere bakabilirim, çözüm önerisi olan var mı diye buraya yazmak istedim. Buderus kazanlarda bu tarz bir kronik problem olur mu, şimdiden teşekkürler.
M
Mert.Yldz_2478
Üye
5 Nis 2024, 01:31#2
Aynı model kazanı 6 yıldır kullanıyoruz, bizim de bir ara benzer bir durum olmuştu. Bayağı uğraştım, bir türlü dışarıdan kaçak bulamadım. Sonra bir tesisatçı baktı, genleşme tankında sorun çıkmıştı. Tankın havası bitmiş, suyun bir kısmı normalde oraya gidip dengelenecekken dışarıdan eksilme gibi gösteriyormuş. Tankın sibop kısmından hava bastı, düzeldi. Dilersen genleşme tankının havasını ölç ve eksikse 1-1.5 bar kadar hava bas, bazen çözüm olabiliyor. Tabi tank patlaksa ayrı konu, o zaman değiştirmek gerekebilir.
E
Eren.Doan_3524
Üye
8 Nis 2024, 02:24#3
Benim aklıma hemen kazan içindeki eşanjörde minik bir çatlak olabileceği geldi. Koca sisteme bakıp hiçbir yerde su görememek, ama suyun eksilmesi genellikle kazan içinde gizli kaçak olduğunda oluyor. Eğer çatlak varsa, yakıt yandığında buhar oluyor, dışarı damlamıyor bile. Bunu anlamak için bazen kazanın alt kaplamalarını söküp bakmak gerekebiliyor. Ama kesin bilgi için bir Buderus servisine göstermek daha mantıklı olur, çünkü içerideki çatlaklar dışarıdan kolay kolay belli olmuyor.
K
Kaan.Kl_2525
Üye
14 Nis 2024, 03:15#4
Geç gördüm ama, bir arkadaşın dediği gibi genleşme tankı önemli. Bendeki Buderus’ta bir de doldurma vanasında hafif sızdırma olmuştu, vanayı kapalı sandım ama tam kapanmamış, yavaş yavaş şehir şebekesinden basınç düşürüyordu. Tam tersi su eksilmezdi aslında, ama düşük basınçta sistemde bazen hava yapıp eksilme gösterebiliyor. Bir de emniyet ventili bazen çok az sızdırdığında gözle fark edilmiyor, altına bir gece kağıt havlu koyup dene, sabah nemli çıkarsa anlarsın. Eğer tesisat altlardan geçiyorsa, orada da gözle görülmeyen noktalarda kaçak olabilir, bazen parkelerde şişme bile olmuyor. Elektrik, gaz işlerinde kendin uğraşacaksan dikkatli ol, bence bir kez yetkili servise baktır derim.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.