Buderus radyatörün üstü yanıyor altı soğuk, neden olabilir?

Merve.zer26 · 1 Nis 2024, 01:44 · 95 görüntülenme · 5 yanıt

95 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
M
Merve.zer26
Üye
1 Nis 2024, 01:44#1
Buderus Logatrend radyatörlerimiz var, yaklaşık 5 yıldır kullanıyoruz. Geçen hafta fark ettik ki, özellikle büyük olan panelin üst tarafı sıcacık oluyor ama altı neredeyse buz gibi kalıyor. Kombiye baktım, basınç normal, hattı da yeni temizlettik diye biliyorum ama emin olamadım. Evin diğer odalarındaki küçük radyatörlerde bu kadar belirgin bir fark yok. Yani onlar biraz daha eşit ısınıyor gibi ama yine de alt taraflar tam sıcak olmuyor. Peteklerin hava yapıp yapmadığını kontrol ettim, purjörle hava aldım, biraz su da geldi zaten ama bir değişiklik olmadı. Sanki su radyatörün altına inmeden üstten dönüp çıkıyor gibi.

Bu arada, geçen sene tesisata kimyasal temizlik yapılmıştı ama ondan sonra bu soğuma başladı mıydı hatırlamıyorum. Kombi Buderus GB062, peteklerin vanaları açık. Oda termostatı var, kombi yüksek sıcaklığa geldiğinde de yine altlar soğuk kalıyor. Tesisatçıya sordum, “balçık olabilir” dedi ama bir sene önce temizlendiği için çok anlam veremedim. Acaba tekrar mı tıkandı, ya da başka bir şey mi var? Başka bir yerde okumuştum, devirdaim pompası zayıfsa da olabiliyormuş. Ev dubleks, sorun olan petek alt katta. Diğer radyatörlerde de kısmen var ama bunda çok daha belirgin.

Kısacası, Buderus radyatörün altı niye ısınmaz, ne yapmam lazım, tekrar temizlik mi gerekli yoksa farklı bir ayar ya da kombide bir arıza mı var anlamadım. Benzeri yaşayan ya da teknik olarak çözüm önerebilecek var mı? Evde denemem gereken bir şey varsa onları da yazarsanız sevinirim. Kombi ya da tesisatta güvenlik açısından dikkat etmem gereken bir durum var mı, kendi başıma neye bakabilirim?
F
Fatma.Acar421
Üye
7 Nis 2024, 02:23#2
Bizim evde de Buderus Logatrend var, geçen kış aynı durumu yaşadık. Kombinin filtresi tıkalıymış, usta açıp temizlemişti. Özellikle kombiye yakın radyatörlerde üst-alt farkı fazla oluyordu. Bir de eğer suyun dolaşımında sıkıntı varsa alt ısı tam gitmiyor. Tesisat filtresine bakmakta fayda var, kendin açma çünkü su basabilir, servise göster istersen. Ayrıca bazen peteklerin giriş ve çıkış vanalarının ikisi de tam açık olmayınca da böyle oluyor. Kontrol edip dene derim.
B
brahim.Aslan_766
Üye
11 Nis 2024, 03:05#3
Ben de üstü sıcak altı soğuk durumunu yaşadım ama bende sorun balçık çıktı. Kimyasal temizlik yaptırmana rağmen tekrar olabilir, özellikle tesisat çok eskiyse. Ayrıca bazı evlerde temizlik yapanlar işi tam yapmadan geçiyor, o yüzden güvenilir bir yere tekrar baktırmakta fayda var. Petekleri söküp tek tek yıkatınca bayağı çamur çıktı, sonra düzeldi. Yalnız kendin sökmeye kalkma, suda kimyasal varsa ciltte tahriş edebiliyor, dikkat et.
Z
zlem.Eren_752
Üye
18 Nis 2024, 03:20#4
Geç gördüm ama yukarıdaki arkadaşların dediklerine ek olarak, pompa gücünü de kontrol etmek gerekiyor. Buderus GB062 kombinin kendi pompası bazen büyük metrekarelerde zorlanabiliyor, eğer tesisat uzun ya da petek fazla ise pompa ayarını yükseğe almak gerekebiliyor. Kombinin menüsünden pompa seviyesini artırmayı dene, değişiklik olmazsa tesisatçıdan devirdaim gücünü ölçmesini isteyebilirsin. Ayrıca radyatörlerin giriş-çıkış borularında kısılma, tıkanıklık var mı baktırmak lazım.
Z
Zeynep.Korkmaz_4494
Üye
25 Nis 2024, 03:36#5
Bende de benzer şekilde üst sıcak alt soğuk oluyordu, hava alma işlemini birkaç kez tekrarlamak zorunda kalmıştım. Bazen ilk havayı alınca tam boşalmıyor, birkaç gün sonra tekrar deneyince sorun düzelmişti. Bir de, alt katta olan peteklerde bu durum daha sık oluyor çünkü suyun dönüşü daha zayıf olabiliyor. Kombiyi kapatıp, petekleri teker teker hava alıp kombiyi tekrar çalıştırmak bazen çözüm olabiliyor. Ama dediğin gibi, balçık ya da pompa sorunu da ihtimal dahilinde. Servise göstermek en temizi.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.