K
2 Mar 2026, 10:00#1
Yaklaşık 2,5 senedir kullandığımız Grundig GRND 6100 model buzdolabı var evde, geçen haftadan beri soğutmuyor diye fark ettik. Önce dondurucudan başladık anlamaya, orada da buzlanma bayağı azalmış. Alt kısmı zaten resmen marketteki sebzelik gibi. İçine koyduğumuz süt falan sabaha kadar nerdeyse oda sıcaklığına yaklaşıyo, peynirler de garip bi koku yaymaya başladı. Termostatı en soğuğa aldım, kapağını açıp kapattım baktım fan sesi geliyor mu diye ama pek bir hareket yok gibi. Motorun sesi arada hafif uğulduyo ama o da bazen tamamen kesiliyor. Arkasında su birikintisi yok, ama borulara falan elleyince sanki fazla sıcak.
Valla evdeki herkes panik oldu, çünkü geçen sene de başka markada kart arızası çıkmıştı 4-5 bin liraya patladı. Servis çıldırtıyo resmen. Bu modelde kronik bir şey mi var, yoksa başka bi yerde mi sıkıntı? Kapağı çok açmıyoruz, voltaj da ölçtüm normal. İşin ilginci, elektrikler kesilmiş filan da değil, prize başka cihaz taktım çalışıyor. Bir ara şöyle bir elektrik kokusu da geldi gibi oldu ama emin olamadım, belki de kafada büyütüyorum.
Buzdolabının arka kısmındaki o motorun yanında küçük bir kutu var, ona elleyince bayağı ısınmış oluyor. Buz çözülüp her yerden su akmasın diye fişi de çekmeye korkuyorum. Fan mı bozuldu, termostat mı gitti, yoksa kompresör komple mi yandı diye tedirginim. Bi arkadaş sigorta atınca soğutmaz demişti, ama sigortada da sıkıntı yok gibi. İyice kafam karıştı, garantisi de bitti tabii. Şimdi servis çağırırsam “kart” ya da “kompresör” derlerse direkt ciddi masraf çıkacak, hem de yenisini al desen en ucuz dolaplar bile uçmuş.
Valla bu Grundig GRND 6100 modeliyle ilgili başına benzer bir şey gelen oldu mu? Fan sesi gelmemesi normal mi? Motorun çok ısınması bir işaret midir? Usta çağırmadan önce evde denenecek bir şey var mı? Özellikle bu modelde bildiğiniz bir kronik arıza var mı, neye baksam iyi olur? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum, valla evde cidden kriz anı yaşıyoruz.
Valla evdeki herkes panik oldu, çünkü geçen sene de başka markada kart arızası çıkmıştı 4-5 bin liraya patladı. Servis çıldırtıyo resmen. Bu modelde kronik bir şey mi var, yoksa başka bi yerde mi sıkıntı? Kapağı çok açmıyoruz, voltaj da ölçtüm normal. İşin ilginci, elektrikler kesilmiş filan da değil, prize başka cihaz taktım çalışıyor. Bir ara şöyle bir elektrik kokusu da geldi gibi oldu ama emin olamadım, belki de kafada büyütüyorum.
Buzdolabının arka kısmındaki o motorun yanında küçük bir kutu var, ona elleyince bayağı ısınmış oluyor. Buz çözülüp her yerden su akmasın diye fişi de çekmeye korkuyorum. Fan mı bozuldu, termostat mı gitti, yoksa kompresör komple mi yandı diye tedirginim. Bi arkadaş sigorta atınca soğutmaz demişti, ama sigortada da sıkıntı yok gibi. İyice kafam karıştı, garantisi de bitti tabii. Şimdi servis çağırırsam “kart” ya da “kompresör” derlerse direkt ciddi masraf çıkacak, hem de yenisini al desen en ucuz dolaplar bile uçmuş.
Valla bu Grundig GRND 6100 modeliyle ilgili başına benzer bir şey gelen oldu mu? Fan sesi gelmemesi normal mi? Motorun çok ısınması bir işaret midir? Usta çağırmadan önce evde denenecek bir şey var mı? Özellikle bu modelde bildiğiniz bir kronik arıza var mı, neye baksam iyi olur? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum, valla evde cidden kriz anı yaşıyoruz.
Yaklaşık 2,5 senedir kullandığımız Grundig GRND 6100 model buzdolabı var evde, geçen haftadan beri soğutmuyor diye fark ettik. Önce dondurucudan başladık anlamaya, orada da buzlanma bayağı azalmış. Alt kısmı zaten resmen marketteki sebzelik gibi. İçine koyduğumuz süt falan sabaha kadar nerdeyse oda sıcaklığına yaklaşıyo, peynirler de garip bi koku yaymaya başladı. Termostatı en soğuğa aldım, kapağını açıp kapattım baktım fan sesi geliyor mu diye ama pek bir hareket yok gibi. Motorun sesi arada hafif uğulduyo ama o da bazen tamamen kesiliyor. Arkasında su birikintisi yok, ama borulara falan elleyince sanki fazla sıcak. Valla evdeki herkes panik oldu, çünkü geçen sene de başka markada kart arızası çıkmıştı 4-5 bin liraya patladı. Servis çıldırtıyo resmen. Bu modelde kronik bir şey mi var, yoksa başka bi yerde mi sıkıntı? Kapağı çok açmıyoruz, voltaj da ölçtüm normal. İşin ilginci, elektrikler kesilmiş filan da değil, prize başka cihaz taktım çalışıyor. Bir ara şöyle bir elektrik kokusu da geldi gibi oldu ama emin olamadım, belki de kafada büyütüyorum. Buzdolabının arka kısmındaki o motorun yanında küçük bir kutu var, ona elleyince bayağı ısınmış oluyor. Buz çözülüp her yerden su akmasın diye fişi de çekmeye korkuyorum. Fan mı bozuldu, termostat mı gitti, yoksa kompresör komple mi yandı diye tedirginim. Bi arkadaş sigorta atınca soğutmaz demişti, ama sigortada da sıkıntı yok gibi. İyice kafam karıştı, garantisi de bitti tabii. Şimdi servis çağırırsam “kart” ya da “kompresör” derlerse direkt ciddi masraf çıkacak, hem de yenisini al desen en ucuz dolaplar bile uçmuş. Valla bu Grundig GRND 6100 modeliyle ilgili başına benzer bir şey gelen oldu mu? Fan sesi gelmemesi normal mi? Motorun çok ısınması bir işaret midir? Usta çağırmadan önce evde denenecek bir şey var mı? Özellikle bu modelde bildiğiniz bir kronik arıza var mı, neye baksam iyi olur? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum, valla evde cidden kriz anı yaşıyoruz.