Hoover NF 530 buzdolabı periyodik bakım ve servis ücreti

e_kilinc · 27 Mar 2026, 21:09 · 379 görüntülenme · 6 yanıt

379 görüntülenme6 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları6 mesaj
E
e_kilinc
Üye
27 Mar 2026, 21:09#1

Hoover NF 530 buzdolabı kullanan var mı aranızda, periyodik bakım işini ne sıklıkla yaptırıyosunuz, tecrübeleriniz nedir? 3 yıldır kullanıyorum, şimdilik bir sıkıntı çıkarmadı ama içim rahat olsun diye bir genel bakım yaptırmayı düşünüyorum. Aslında çevremdekiler “buzdolabına servis çağırmaya gerek yok, kendi kendine çalışıyo işte” diyor ama valla ne bileyim, içi buzlanmaya başlamadan, motoru yorulmadan bi elden geçsin istiyorum. Hoover’ın kendi yetkili servisiyle mi görüşmek lazım yoksa dışarıdan usta çağırmak mantıklı mı sizce?

Açıkçası daha önce başka markaların (Beko çamaşır makinesi ve Arçelik bulaşık makinesi) bakımını da hep servis çağırıp yaptırdım ama her seferinde bi sürü para istiyorlar. Arıyorlar, “bakım” diyorlar ama hadi bakalım ne yapıyorlar? Sahiden bakım yapıyorlar mı, yoksa üstünkörü bakıp gidiyorlar mı? Hoover yetkili servisle görüşen oldu mu, fiyat/performans nasıl? Parça falan değişmezse, sadece temizlik ve kontrol için ne kadar alıyorlar? Geçen sene komşumun Hoover buzdolabına 1000 lira istemişlerdi, biraz uçuk geldi bana.

Bir de bakım sırasında tam olarak neye bakıyorlar bilen var mı? Sadece içini temizleyip fişi çekip mi gidiyorlar, yoksa gaz kaçağı, fan, motor, conta falan detaylı bakıyorlar mı? Boşuna para vermeyelim diye soruyorum, çünkü işin ucunda “servis geldi, kartta sıkıntı var, hemen değişelim abi 3 bin lira” demeleri var, başımız yanmasın sonra. Ya da periyodik bakım diye bir şey gerçekten şart mı, yoksa şehir efsanesi mi? Valla tecrübesi olan yazsın, servise mi veriyorsunuz yoksa kendi kendinize mi uğraşıyorsunuz, neler önerirsiniz? Özellikle Hoover NF 530 modeli için bi yol haritası çizelim mi burada, hem yeni alanlara da fikir olur.
A
acarsinan
Üye
28 Mar 2026, 00:37#2
Hocam NF 530’ın motoruna baktırmak mantıklı, bu modellerde bazen fan sesi artıyor zamanla, bakımda onu yağlayıp hallediyorlar. Ama yetkili servis bakım diye sadece filtre temizleyip gidiyo çoğu zaman, beklentin çok yüksek olmasın.
M
m_bulut
Üye
30 Mar 2026, 19:04#3
Geçen ay Hoover yetkili servis çağırdım, sadece tozunu alıp conta kontrolü yaptılar, 800 lira aldılar. Valla paranla rezil olmak dedikleri bu galiba. Dışarıdan usta bulursan hem daha ucuza hem de adam akıllı bakıyor bence.
C
Can.imek_2772
Üye
4 Nis 2026, 12:26#4
Hiç uğraşma reis, fişi çek dolabı komple boşaltıp 1 gün kapağı açık beklet, arkadaki tozları da elektrik süpürgesiyle al. Ben öyle yapıyorum, servise 1 kuruş vermedim bugüne kadar, tıkır tıkır çalışıyo.
V
vol_yazici
Üye
11 Nis 2026, 10:49#5
Bende de Hoover var ama farklı model, geçen sene bakım diye servis çağırdım adamlar motorun üstüne şöyle bi baktı, eksik gaz dediler, 1500 lira gaz basma parası çıkardılar. Halbuki gerek yokmuş. Dikkat et, kart veya gaz bahanesine uyan çok oluyor.
K
kilic.kag
Üye
19 Nis 2026, 16:00#6
Üstteki arkadaşlara katılıyorum, bence bakım şart ama illa yetkili servis olacak diye bir şey yok. Güvendiğin bir beyaz eşya ustası varsa çağır, en azından fiyatı baştan konuşursun, kazıklanmazsın. Contalara iyi baktır, eskiyince sıkıntı çıkarıyor Hoover’larda.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.