Mitsubishi 4+1 Inverter dış ünite çalışmıyor

oguz.sevgi · 29 Mar 2026, 10:03 · 159 görüntülenme · 6 yanıt

159 görüntülenme6 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları6 mesaj
O
oguz.sevgi
Üye
29 Mar 2026, 10:03#1
Mitsubishi 4+1 Inverter multi split sistem kullanıyorum, yaklaşık 3 senedir genel olarak memnundum ama son birkaç gündür can sıkıcı bi durum çıktı. İç üniteleri açıyorum, kumanda tepki veriyo, kapaklar hareket ediyo, ışıklar normal yanıyor ama dış ünite çalışmıyor. Yani bildiğin kompresör devreye girmiyo, dışarıdan o alıştığımız ses hiç gelmiyo. İçeride sadece fan üflüyor gibi kalıyor, ne düzgün soğutma var ne de ısıtma tarafında bi hareket.

olay şöyle başladı, önce tek odada denedim acaba o iç ünitede mi sıkıntı var dedim. Sonra diğer odalardaki iç üniteleri de tek tek açtım, sonuç aynı. Mitsubishi 4+1 Inverter multi split olduğu için tek bir iç ünitede problem olsa diğerleri belki çalışır diye düşündüm ama hiçbirinde dış üniteyi kaldırmadı. Sigortada atma yok, evde elektrik tarafında başka sorun da görünmüyor. Kumandadan mod değiştiriyorum, sıcaklık düşürüyorum yükseltiyorum, fan ayarı yapıyorum ama dış ünite sanki hiç komut almıyor gibi.

dış ünitenin yanına gidip baktım, bazen cihaz zorlanınca uğultu olur ya o da yok. Tamamen sessiz. Arada bi tık sesi duyar gibi oldum ama emin de değilim. Gece denedim, gündüz denedim, sonuç değişmedi. Cihazda gözle görülür bi hata kodu da yakalayamadım çünkü iç ünitelerde sadece normal gösterge yanıyor. Mitsubishi multi split kullananlarda buna benzer durum yaşayan oldu mu merak ettim.

servisi aramadan önce biraz fikir almak istedim çünkü biliyosunuz, servis gelince direkt kart der, kontaktör der, sensör der, 3-5 bin konuşmaya başlar. Boş yere kazık yemek istemiyorum. Bu Mitsubishi 4+1 Inverter modelde dış ünite çalışmıyor sorunu yaşayan varsa ne çıkmıştı? Özellikle iç üniteler açılıyor ama dış ünite hiç devreye girmiyorsa sizde sebep ne olmuştu? Dış ünitede sigorta benzeri bi koruma mı vardır, yoksa kart mı kitlenmiştir? Benzerini yaşayan yazarsa sevinirim, ona göre ustaya ne diyeceğimizi az çok biliriz.
D
Derya.akr_2104
Üye
29 Mar 2026, 13:36#2
Bizim ofiste Mitsubishi multi splitte aynısı oldu hocam, dış ünite çalışmıyor diye servis çağırdık. Meğer kart kitlenmiş, enerjiyi komple kesip bi süre bekleyince kendine geldi. Sen hiç ana beslemeyi kapatıp 10-15 dakika bekledin mi, sonra tekrar denedin mi?
K
k.turk
Üye
30 Mar 2026, 09:08#3
Reis iç ünitelerde ışık yanıp sönme falan yapıyor mu peki? Bizde yanıp sönüyodu, dış ünite hiç kalkmıyodu, sonradan dış ünite kartı çıktı. Servis direkt gömdü fiyatı valla, o yüzden hata ışığı varsa iyi bak.
I
irem_ozb
Üye
3 Nis 2026, 16:15#4
Geçen yaz pederin Mitsubishi sistemde dış ünite sessizdi, mesele kontaktörmüş kardeşim. Kart komut veriyo ama kontaktör çekmeyince dış ünite ölü gibi kalıyo. Tık sesi duydum demişsin ya, benim aklıma o geldi. Usta gelirse direkt kart deme ihtimaline karşı kontaktöre de baksın dersin, yoksa paranla rezil olmak var.
O
Onur.Arslan_4683
Üye
9 Nis 2026, 22:10#5
Valla aynı dert bende de olmuştu üstad. Multi splitte bir iç ünite değil, hepsi açılıyo ama dış ünite çalışmıyorsa ben tek noktaya bakıyorum, dış ünite besleme almıyo gibi. Dış ünitenin yanında hiç led falan var mı, kapak içinde küçük gösterge? varsa oraya baksana.
D
d_kaya
Üye
18 Nis 2026, 16:38#6
hocam bence bu işte en kuvvetli aday kart. Çünkü 4+1 Inverter sistemde tüm iç ünitelerde aynı anda aynı durum varsa dış ünite beyni komutu işlemiyo olabilir. Yalnız hemen servis ne diyosa kabul etme, bizim başımıza geldi tamir olur kartı komple değişecek diye kazık atmaya kalktılar. Ses geliyor mu peki dış üniteden, en ufak bi fan kıpırdaması falan?

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.