C
31 Mar 2026, 14:27#1
Arkadaşlar elimde Mitsubishi MXZ-3F68VF multi split var, 2 yıldır kullanıyorum. Bu yaz başından beri salon iç ünitesinden su damlamaya başladı. İlk başta az az oluyordu, pek takmadım. Ama şimdi fena halde akıyor, halıya kadar geliyor su.
Dış ünite balkonumda kurulu, salon ve yatak odası olmak üzere 2 iç ünite var. Sadece salondaki damlıyor, yatak odasındaki normal. Yoğun kullandığım dönemlerde daha çok oluyor bu durum. Özellikle nem oranı yüksek olduğunda çok kötü geliyor.
Yetkili servisi aradım, randevu için 1 hafta beklemem gerekiyormuş. Bir de gelmesi 200 lira, arıza varsa ayrıca ücret alacaklar. Bu kadar beklemek istemiyorum çünkü hava çok sıcak, klimasız duramıyoruz ama su da akıyor sürekli.
Filtrelerini temizledim, onlar temizdi zaten. Kontrol ettim, drenaj hortumu da takılı yerinde duruyor. İç ünitenin altından bakınca biraz nem var gibi ama nereden geldiğini tam anlayamadım.
Bu konuda deneyimi olan var mı? Ne olabilir sizce? Kendim bir şeyler yapabilir miyim yoksa mecbur servisi mi bekleyeceğim? Geçici bir çözüm de olsa öneriniz varsa çok memnun olurum. Bu sıcakta klimayı kapatamam ama su akması da can sıkıcı olmaya başladı.
Dış ünite balkonumda kurulu, salon ve yatak odası olmak üzere 2 iç ünite var. Sadece salondaki damlıyor, yatak odasındaki normal. Yoğun kullandığım dönemlerde daha çok oluyor bu durum. Özellikle nem oranı yüksek olduğunda çok kötü geliyor.
Yetkili servisi aradım, randevu için 1 hafta beklemem gerekiyormuş. Bir de gelmesi 200 lira, arıza varsa ayrıca ücret alacaklar. Bu kadar beklemek istemiyorum çünkü hava çok sıcak, klimasız duramıyoruz ama su da akıyor sürekli.
Filtrelerini temizledim, onlar temizdi zaten. Kontrol ettim, drenaj hortumu da takılı yerinde duruyor. İç ünitenin altından bakınca biraz nem var gibi ama nereden geldiğini tam anlayamadım.
Bu konuda deneyimi olan var mı? Ne olabilir sizce? Kendim bir şeyler yapabilir miyim yoksa mecbur servisi mi bekleyeceğim? Geçici bir çözüm de olsa öneriniz varsa çok memnun olurum. Bu sıcakta klimayı kapatamam ama su akması da can sıkıcı olmaya başladı.
Arkadaşlar elimde Mitsubishi MXZ-3F68VF multi split var, 2 yıldır kullanıyorum. Bu yaz başından beri salon iç ünitesinden su damlamaya başladı. İlk başta az az oluyordu, pek takmadım. Ama şimdi fena halde akıyor, halıya kadar geliyor su. Dış ünite balkonumda kurulu, salon ve yatak odası olmak üzere 2 iç ünite var. Sadece salondaki damlıyor, yatak odasındaki normal. Yoğun kullandığım dönemlerde daha çok oluyor bu durum. Özellikle nem oranı yüksek olduğunda çok kötü geliyor. Yetkili servisi aradım, randevu için 1 hafta beklemem gerekiyormuş. Bir de gelmesi 200 lira, arıza varsa ayrıca ücret alacaklar. Bu kadar beklemek istemiyorum çünkü hava çok sıcak, klimasız duramıyoruz ama su da akıyor sürekli. Filtrelerini temizledim, onlar temizdi zaten. Kontrol ettim, drenaj hortumu da takılı yerinde duruyor. İç ünitenin altından bakınca biraz nem var gibi ama nereden geldiğini tam anlayamadım. Bu konuda deneyimi olan var mı? Ne olabilir sizce? Kendim bir şeyler yapabilir miyim yoksa mecbur servisi mi bekleyeceğim? Geçici bir çözüm de olsa öneriniz varsa çok memnun olurum. Bu sıcakta klimayı kapatamam ama su akması da can sıkıcı olmaya başladı.