Protherm Kompakt 600x800 kalorifer hava yapıyor

ibgok · 17 Mar 2026, 17:13 · 214 görüntülenme · 7 yanıt

214 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
I
ibgok
Üye
17 Mar 2026, 17:13#1
Arkadaşlar 2 sene önce aldık bu Protherm Kompakt 600x800'ü, valla bu paraya alamaydık başka marka baksaydık. İlk sezonda hiç sorun olmadı ama geçen sezon başından beri sürekli hava yapıyo sistem. Petek deliklerinden hava çıkıyo, kombiden de tuhaf sesler geliyo sanki hava dolaşıyo içerde.
Kombinin basıncı normal görünüyo, 1.5 bar civarında. Ama petekler ılık ılık ısınıyo, eskisi gibi değil. En çok üst kattaki odalar etkileniyo, onlar hiç ısınmıyo neredeyse. Alt kattakiler biraz daha iyi ama onlar da tam verimli değil.
Klape açıp hava tahliyesi yapmaya çalıştım birkaç kez, bi miktar su çıkıyo başta sonra hava geliyo şırıl şırıl. Ama ertesi gün yine aynı durum. Sanki sürekli hava giriyo sisteme ama nereden girdiğini bulamıyorum. Borulara baktım görünür bir kaçak yok.
Komşuda Vaillant var, hiç böyle derdi olmadı. Bizim Protherm'i de övmüşlerdi ama hayal kırıklığı yaşıyoruz açıkçası. Bu kaloriferler bu kadar mı hassas? Yoksa montajda mı bi sıkıntı var? Servisi aramadan önce sizin deneyimlerinizi merak ediyorum. Bu tür durumlarla karşılaştınız mı, çözümü nedir?
M
Mert.Karahan_3628
Üye
17 Mar 2026, 20:37#2
Hocam filtresi kontrol ettin mi hiç? Bizim arkadaşın aynı modeli vardı, sürekli hava yapıyodu. Filtre tıkanmış, değiştirince düzeldi. Filtrenin yerini bilmiyo olabilirsin, kombinin altında genelde oluyo.
A
acar_arda
Üye
18 Mar 2026, 03:00#3
Geçmiş olsun reis, bu sorun genelde ekspansiyonla alakalı oluyo. Genleşme tankındaki hava basıncı düşmüş olabilir. Servise çağırmadan önce kombinin su basıncını kontrol et, 1-1.5 bar arası olması lazım.
I
irem.yildirim
Üye
19 Mar 2026, 20:30#4
Üstteki arkadaşın dediği doğru ama bence sirkülasyon pompası da şüpheli. Pompa düzgün çalışmıyo ise hava kabarcıkları oluşabiliyo sistemde. Kombiden ses geliyo dediysen büyük ihtimal pompa.
A
Asl.Ik337
Üye
21 Mar 2026, 23:44#5
Aman servisin eline düşme kardeşim, Protherm servisleri pahalı. Ben geçen sene 1200 lira vermişim sadece bakım için. Önce kendin bi bak, YouTube'dan öğretici videolar var.
T
t.bayrak
Üye
24 Mar 2026, 21:57#6
Valla hiç memnun değilim bu markadan. Aldık pişman olduk, sürekli sorun çıkarıyo. Bazen hava bazen başka bi şey. Montajcı da dedi ki "Alman malı ama artık kalite düşmüş" diye.
R
rabia_aktas
Üye
29 Mar 2026, 10:27#7
Dostum ben ustayım, bu tip sorunların %80'i otomatik hava tahliye vanasından kaynaklanıyo. Kombinin üzerinde küçük bi vana var, orası tıkanmış olabilir. Bi temizlet, ucuz iş.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.