Protherm termosifon bakımda garanti sıkıntısı

arslanyasemin · 4 Mar 2026, 10:00 · 159 görüntülenme · 5 yanıt

159 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
A
arslanyasemin
Üye
4 Mar 2026, 10:00#1

selam arkadaşlar, Protherm termosifon bakım işiyle ilgili can sıkıcı bir durum yaşadım, fikir almak istedim. Evde kullandığım cihaz Elektrikli Termosifon DT4 65 S diye geçiyo, zaten garantisi devam ediyo diye içim rahattı ama iş uygulamaya gelince işler karıştı. Cihazda çok büyük bir arıza yok aslında, düzenli bakım zamanı geldi diye yetkili servisle görüştüm. Ben de dedim madem garanti var, bakımda en azından kontrol ederler, ilerde sorun çıkarsa da garanti dışı muhabbeti dönmez. servis geldi, baktı etti, ama daha baştan “bakım garantiye girmez” dedi. eyvallah dedim, bakım ücretliyse ücretli olsun da sonra başka bi şey demeye başladılar. Yok efendim bakım düzenli yapılmadıysa ileride oluşacak bazı sorunlar kullanıcıya kalırmış, yok şu parça garantiye girmezmiş, yok iç temizlik yapılmadıysa kayıt açılmazmış. Açık konuşayım biraz kafam karıştı. Ben cihazı hor kullanmadım, suyu da normal kullanıyoruz, zaten evde 2 kişiyiz. Bu kadar kısa sürede garanti dışı lafını duymak sinir bozdu. işin garibi telefondaki müşteri hizmetleri başka konuşuyo, gelen servis başka konuşuyo. Telefonda “cihaz garanti kapsamında incelenir” dediler, gelen ekip “bakım yaptırmadıysanız yarın öbür gün garanti kabul etmeyebilirler” dedi. Şimdi ben bu bakım kaydını illa yetkili servisten mi yaptırmak zorundayım, yoksa dışarda yaptırsam garanti tamamen uçar mı onu da net söyleyen yok. Her kafadan ayrı ses çıkıyo resmen. daha önce Protherm kullanan varsa özellikle termosifon tarafında garanti-bakım işini nasıl yürüttü merak ediyorum. Fatura, servis formu, bakım kaydı falan neyi saklamak lazım? Yarın bir gün rezistans, termostat ya da başka bir şey bozulsa “bakım yaptırmamışsınız” deyip işin içinden çıkarlar mı diye tedirgin oldum. Servis zaten her gelişte bi şey kitlemeye meyilli gibi geldi bana. Boşa masraf etmek de istemiyorum. aynı markada bu garanti muhabbetini yaşayan oldu mu hocam? Özellikle Protherm Termosifon Bakım konusunda kullanıcı deneyimi varsa yazarsa sevinirim. Ben mi abartıyorum yoksa bunlar klasik servis oyalaması mı anlayamadım.

G
g_turk
Üye
4 Mar 2026, 13:14#2
Hocam garanti kitapçığında ne yazıyo asıl mesele o. Servis kafasına göre konuşuyo bazen, müşteri hizmetleri ayrı telden çalıyo. Bizim kombide de aynı numarayı çektiler, “bakım yoksa garanti biter” dediler, kağıdı açtım öyle net bi madde çıkmadı. Elinde belge varsa ona bak, sözle söyledikleri yarın inkâr ediyolar.
R
recep.se
Üye
4 Mar 2026, 19:20#3
Peki sana bakım sonrası servis formu verdiler mi reis? Oraya “cihaz çalışır durumda” ya da “garanti dışı işlem” gibi bi şey yazdılarsa önemli. Kayınpederin evde Protherm vardı, formu sakladık diye sonradan parça değişiminde ağızlarını açamadılar. Kağıt yoksa adamlar istediğini söylüyo valla.
O
oguz.sevgi
Üye
5 Mar 2026, 19:49#4
Ben o dışarda yaptırma işine çok güvenmiyorum dostum. Aynısı şofben tarafında başımıza geldi, özel servis temizledi geçti gitti ama sonra yetkili servis “bizim kayıt yok” diye yokuşa sürdü. Haklı mıydılar tartışılır ama uğraştırdılar. Garanti devam ediyosa mecbur yetkiliye bakım yaptırıp fişi faturayı köşeye atmak daha az baş ağrıtıyo, yoksa 3-5 binlik parçada direkt kullanıcı hatası derler.
K
kayagul
Üye
10 Mar 2026, 20:17#5
Servis 2 cümlede garanti dışı demeye başladıysa ben orda kıllanırım hocam. Sen markaya mail at, cihaz seri no ile sor net cevap versinler: bakım yetkili servis şart mı değil mi? Telefonda konuşulan uçuyo gidiyo, yazılı cevap olunca geri vites yapıyolar. müşteri hizmetleri kayıt numarası da al, sonra “öyle demedik” diyemesinler.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.