Samsung Mini Buzdolabı servis deneyimi

Ouz.Yldz_1438 · 23 Mar 2026, 20:04 · 253 görüntülenme · 7 yanıt

253 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
O
Ouz.Yldz_1438
Üye
23 Mar 2026, 20:04#1
Evde kullandığım Samsung Mini Buzdolabı için genel servis tarafında tecrübesi olan varsa bi akıl versin hocam. Cihazda şu an ciddi bir arıza yok, konu direkt servis, bakım ve garanti işleriyle alakalı. Mini dolap olduğu için çoğu kişi önemsemiyo ama yazlıkta, ofiste, bekar evinde falan baya kullanılıyor. Ben de taşınma sonrası yeniden kurulum, periyodik bakım yapılır mı yapılmaz mı, servis bu işlere nasıl yaklaşıyo onu merak ediyorum.

Samsung Mini Buzdolabı’nı yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Geçen ay ev değişikliği oldu, cihaz da haliyle taşındı. Taşıyanlar dik taşıdık dedi ama ben yine de içime sinmedi. Kurulum için Samsung servisi arayayım dedim, telefondaki arkadaş “mini dolaplarda kurulum zorunlu değil” gibi konuştu. E tamam da hocam zorunlu değilse bile ücretli gelip baksın, ayak ayarı yapsın, yerleşimi kontrol etsin, kapak contası düzgün mü baksın istiyorum. Orda da net fiyat söyleyen olmadı. Kimi çağrı merkezi başka konuşuyo, servis başka konuşuyo, insanın canı sıkılıyo valla.

Bir de şu bakım meselesi var. Normal büyük buzdolabında millet 2-3 senede bir servis çağırıp genel temizlik, arka ızgara kontrolü, conta kontrolü falan yaptırdığını yazmış. Samsung Mini Buzdolabı için böyle bi periyodik servis mantıklı mı, yoksa servis gelirse sadece bakıp ücret yazıp gidiyo mu? Paranla rezil olmak da var işin ucunda. Servis “bir şey yok” deyip danışmanlık ücreti gibi bi rakam çıkarırsa sinir bozar.

Garanti tarafında da kafam karışık. Standart garanti bitmeye yakın ek garanti alan oldu mu bu mini modellerde? Yedek parça bulunurluğu nasıl, özellikle raf, kapı içi aparat, conta gibi şeylerde servis uğraştırıyo mu? İnternette yan sanayi bir şeyler var ama orijinal olsun istiyorum. Sonradan uyduruk parça takıp dolabın görüntüsünü bozmak istemiyorum açıkçası.

randevu alma süreci de ayrı mesele. Samsung servisten randevu alan varsa, verilen saate uyuyolar mı? Bütün gün evde servis bekleme işinden gına geldi artık. Samsung Mini Buzdolabı için bakım, kurulum kontrolü, garanti uzatma, parça temini ya da genel servis memnuniyeti yaşayan varsa yazsın. Özellikle ücret politikası nasıldı onu merak ediyorum. şehirden şehire değişiyo mu, servis kafasına göre mi takılıyo, onu da öğrenmiş oluruz.
O
okdag
Üye
23 Mar 2026, 23:27#2
Bizim ofiste Samsung Mini Buzdolabı var reis, servis kurulum için geldi ama açık konuşayım 10 dakikalık iş yaptı gitti. Ayak ayarıyla yerleşime baktı, “şu kadar duvardan pay bırakın” dedi, ücret aldı çıktı. Çok teknik bi bakım bekliyosan boşa beklersin gibi.
D
dogukan_tan
Üye
26 Mar 2026, 20:58#3
samsung tarafında en sinir olduğum şey çağrı merkeziyle yetkili servisin aynı kafada olmaması hocam. Telefonda başka fiyat, kapıya gelen başka fiyat... Biz geçen sene ek garanti sorduk, bölgedeki servis “mini ürünlerde çok talep olmuyo” dedi. Sen hangi ildesin, biraz ona göre değişiyo bu işler.
G
gorkem.bu
Üye
1 Nis 2026, 13:27#4
Kardeşim mini dolapta bakım diye en çok baktıkları şey conta ve arka kondanser kısmının toz durumu oluyo. Bizim pederin yazlıktaki Samsung Mini Buzdolabı için servis çağırmıştık, adam geldi arka tarafı kontrol etti, hava sirkülasyonu önemli dedi, bir de kapak kapanmasını inceledi. Yani öyle kombi bakımı gibi detaylı bi servis bekleme, daha çok genel kontrol mantığı var. parça konusunda da raf ve kapak gözü bulunuyo ama bazen siparişe düşüyo. Hemen elde olmayabiliyo. O yüzden model kodunu net verip önce telefonda parça sorgulat bence, yoksa servis gelir “parça sipariş geçicez” der ikinci kez ücret muhabbeti çıkar can sıkar.
O
osm_zorlu
Üye
10 Nis 2026, 19:00#5
Valla aynı dert bende de var üstad. Arıza yokken servis çağırınca adamlar sanki niye çağırdın der gibi bakıyo. Halbuki taşınma sonrası bi kontrol edilse insanın içi rahat edicek. Çözüm bulursan buraya da yaz takipteyim.
F
f.candan
Üye
21 Nis 2026, 22:42#6
Ben olsam önce foto atıp whatsapp hattından fiyat sıkıştırırım hocam. Direkt “Samsung Mini Buzdolabı taşınma sonrası kurulum kontrolü istiyorum, ücret ne” diye yaz. Telefonda yuvarlıyolar çünkü. Yazılı cevap alınca en azından kapıda kıvıramıyolar, yoksa servis gelirse direkt yok danışmanlık yok işlem bedeli diye ıvır zıvır kitliyolar.
V
vil_genc
Üye
4 May 2026, 21:31#7
Geçen yaz bizim kiracıdaki Samsung Mini Buzdolabı için orijinal kapı rafı aradık, servis üzerinden bulduk ama beklettiler baya. Şunu gördüm, yedek parça işi var ama sabır istiyo. Senin derdin bakım ve kurulumsa bence randevu alırken özellikle “arıza yok, genel kontrol istiyorum” diye bastır. Yoksa adam elinde takım çantasıyla gelip 2 dk bakıp çıkar, sonra da ücret kazık gibi geliyo.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.