Samsung QE65QN85B televizyon görüntü donuyor

gamze.bulut · 3 Mar 2026, 09:13 · 441 görüntülenme · 7 yanıt

441 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
G
gamze.bulut
Üye
3 Mar 2026, 09:13#1
Herkese merhaba,
Geçen ay aldığım Samsung QE65QN85B televizyonla ciddi sorun yaşıyorum. Bu paraya böyle bir kalite beklemiyordum açıkçası. İzlerken görüntü bir anda donuyor, ses devam ediyor ama ekran öylece kalıyor. Bazen 5 dakika sonra, bazen yarım saat sonra oluyor. Hiçbir mantığı yok ki.
İlk başta Netflix'te oluyor sanmıştım, belki uygulamanın sorunu diye. Ama şimdi normal kanalları izlerken de aynı şey yaşanıyor. YouTube'da da oluyor, televizyon kanallarında da. Hatta bazen ana menüde bile donuyor. Televizyonu kapatıp açınca düzeliyor tabii ama bu böyle olmaz.
Güncelleme var mı diye baktım, en son sürümde zaten. Fabrika ayarlarına döndürdüm bir kere, yine aynı. Internet bağlantısı da sıkıntılı değil, diğer cihazlarla test ettim. 65 inçlik QLED televizyondan böyle bir performans beklemiyordum. Samsung'ın bu fiyat aralığındaki ürününden bu kadar hayal kırıklığına uğrayacağımı hiç düşünmemiştim.
Televizyon salondaki ortamda, havalandırması iyi olan yerde duruyor. Aşırı ısınma falan da değil gibi görünüyor. Ama bir türlü çözemedim sorunu. Garantisi var tabii ama servise vermeden önce burada tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim. Belki basit bir çözümü vardır diye.
Bu sorunu yaşayan var mı aranızda? Nasıl çözülür bu?
S
sikur
Üye
3 Mar 2026, 15:37#2
Valla reis bu modelin yazılım sorunu galiba. Çünkü bizim müşterilerden 3-4 kişi aynı şikayetle geldi. Sen bi şunu dene: ayarlardan smart hub'ı resetle, sonra uygulamaları tek tek yükle. Bazen işe yarıyor. Ama büyük ihtimal yazılım güncellemesi beklemen lazım Samsung'dan.
K
kagan_yalcin
Üye
4 Mar 2026, 14:10#3
Geçmiş olsun dostum. Bu tip donmalar genelde işlemci ile alakalı oluyor ya da RAM sorunu. Sen televizyonu kaç saat açık tutuyosun günde? Sürekli açık kalırsa ısınmadan dolayı böyle problemler çıkabiliyor. Bi de USB'ye takılı bir şey var mı, varsa çıkar test et.
F
fatihmengu
Üye
7 Mar 2026, 08:19#4
Aynen kardeşim bende de QN90A var, aynı sorunu yaşamıştım. Benim çözümüm şu oldu: eco çözünürlük denen ayarı kapattım, oyun modu varsa onu da kapat. Bir de HDMI deep color ayarını kapatmayı dene. Bizimki 2 haftadır sorunsuz çalışıyor bu ayarları yaptıktan sonra.
K
kurt.sib
Üye
11 Mar 2026, 15:20#5
Hocam bu modelde bilinen bir sorun mu acaba? Çünkü ben de almayı düşünüyordum ama bu yorumları görünce tereddüt ettim. Servise götürsen ne derler, fikrin var mı?
N
nilgun_gun
Üye
21 Mar 2026, 10:54#6
Ya dostum maalesef Samsung'ın yeni modellerinde yazılım çok ham çıkıyor. Bizim dükkanda da müşteriyle bu sorunu çok yaşıyoruz. Sen direkt servisi ara, gelsinler evde baksınlar. Para vermişsin, kullanamıyorsun. Kendi kendine çözmeye çalışma, zaman kaybı olur.
P
Pnar.Polat_1853
Üye
4 Nis 2026, 18:42#7
Bu TV'ler çok hassas işlemcilerle geliyor artık. Bi tanıdığım teknisyen demişti, background'da çalışan uygulamalar çok olunca böyle donabiliyor. Sen şunu dene: televizyonu tamamen kapat, fişini çek, 30 saniye bekle sonra tak. Sonra ayarlardan uygulamaları kontrol et, gereksizleri sil. Belki rahatlatır biraz.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.