C
5 Mar 2024, 00:48#1
Siemens HB23AB520T ankastre fırınımda şöyle bir sorun yaşıyorum: Geçen haftadan beri fırını çalıştırınca fan ve iç ışık normal açılıyor, ayarladığım derecede süre sayacı da başlıyor, ama ısınmıyor. Yani üst ve alt ısıtıcıları normalde birkaç dakikada sıcaklık verirdi, şimdi camı ellediğimde hiç ısınma yok. Yemeği koyduğumda da pişmeden çıkıyor, sadece fan dönüyor gibi. Farklı pişirme modlarını denedim, üst-alt ısıtıcı, sadece alt, sadece üst, turbo hepsinde aynı durum. Fan sesi normal, zamanlayıcı da geri sayıyor. Fırının fişi prize tam takılı, başka priz de denedim, yine değişmedi. Dijital ekranda hata kodu falan görünmüyor, kırmızı uyarı ışığı da yok.
Önce sigortadan şüphelendim ama fırının paneli çalışıyor, hatta iç aydınlatma da açılıyor. Yani komple elektrik gelmese bunlar da çalışmaz diye düşündüm. Rezistans yanmış olabilir mi, yoksa başka bir sorun mudur? Açıp bakmaya cesaret edemedim, internetten biraz araştırınca rezistans arızası sık oluyormuş diyenler var. Servis çağırmadan önce yapılabilecek bir şey var mı? Fırının garantisi biteli bir yıl oldu, o yüzden servis çağırırsam ücretli olacak. Elektrik bağlantısında veya içeride kontrol edebileceğim basit bir şey var mı? İçinde başka bir sigorta ya da termik bir şey var mı acaba diye merak ettim. Daha önce benzer bir şey yaşayan oldu mu, servis gelmeden önce neye bakmalı? Evde çocuk da olduğu için elektriksel bir şey yapmaya çok yanaşamıyorum ama basit bir kontrol varsa önerilere açığım. Yardım eden olursa çok sevinirim.
Önce sigortadan şüphelendim ama fırının paneli çalışıyor, hatta iç aydınlatma da açılıyor. Yani komple elektrik gelmese bunlar da çalışmaz diye düşündüm. Rezistans yanmış olabilir mi, yoksa başka bir sorun mudur? Açıp bakmaya cesaret edemedim, internetten biraz araştırınca rezistans arızası sık oluyormuş diyenler var. Servis çağırmadan önce yapılabilecek bir şey var mı? Fırının garantisi biteli bir yıl oldu, o yüzden servis çağırırsam ücretli olacak. Elektrik bağlantısında veya içeride kontrol edebileceğim basit bir şey var mı? İçinde başka bir sigorta ya da termik bir şey var mı acaba diye merak ettim. Daha önce benzer bir şey yaşayan oldu mu, servis gelmeden önce neye bakmalı? Evde çocuk da olduğu için elektriksel bir şey yapmaya çok yanaşamıyorum ama basit bir kontrol varsa önerilere açığım. Yardım eden olursa çok sevinirim.
Siemens HB23AB520T ankastre fırınımda şöyle bir sorun yaşıyorum: Geçen haftadan beri fırını çalıştırınca fan ve iç ışık normal açılıyor, ayarladığım derecede süre sayacı da başlıyor, ama ısınmıyor. Yani üst ve alt ısıtıcıları normalde birkaç dakikada sıcaklık verirdi, şimdi camı ellediğimde hiç ısınma yok. Yemeği koyduğumda da pişmeden çıkıyor, sadece fan dönüyor gibi. Farklı pişirme modlarını denedim, üst-alt ısıtıcı, sadece alt, sadece üst, turbo hepsinde aynı durum. Fan sesi normal, zamanlayıcı da geri sayıyor. Fırının fişi prize tam takılı, başka priz de denedim, yine değişmedi. Dijital ekranda hata kodu falan görünmüyor, kırmızı uyarı ışığı da yok. Önce sigortadan şüphelendim ama fırının paneli çalışıyor, hatta iç aydınlatma da açılıyor. Yani komple elektrik gelmese bunlar da çalışmaz diye düşündüm. Rezistans yanmış olabilir mi, yoksa başka bir sorun mudur? Açıp bakmaya cesaret edemedim, internetten biraz araştırınca rezistans arızası sık oluyormuş diyenler var. Servis çağırmadan önce yapılabilecek bir şey var mı? Fırının garantisi biteli bir yıl oldu, o yüzden servis çağırırsam ücretli olacak. Elektrik bağlantısında veya içeride kontrol edebileceğim basit bir şey var mı? İçinde başka bir sigorta ya da termik bir şey var mı acaba diye merak ettim. Daha önce benzer bir şey yaşayan oldu mu, servis gelmeden önce neye bakmalı? Evde çocuk da olduğu için elektriksel bir şey yapmaya çok yanaşamıyorum ama basit bir kontrol varsa önerilere açığım. Yardım eden olursa çok sevinirim.