M
3 Mar 2024, 00:33#1
Siemens IQ500 çamaşır makinesi yaklaşık 3 yıldır sorunsuz çalışıyordu ama son 1 aydır sıkma kısmına geldiğinde bazen takılıp kalıyor. Makine yıkamayı bitiriyor, suyu boşaltıyor, sonra sıkmaya geçerken bir süre bekliyor ama bazen hiç sıkmadan süreyi ileri atıp programı tamamladı diye duruyor. Bazen de içindeki çamaşırlar ıslak kalıyor ve kapağı açınca su birikintisi olmuyor ama çamaşırlar sanki hiç sıkılmamış gibi duruyor. Programı yeniden başlattığımda ya da sadece sıkma yaptığımda da aynı durumu yapıyor. Farklı programlarda da denedim, arada düzgün sıkıyor ama genellikle aynı sorunu tekrarlıyor. Panelde herhangi bir arıza kodu görünmüyor, ışıklar normal yanıyor. Fişi çekip 10 dakika bekledim, tekrar taktım ama yine de çözüm olmadı.
Makineye fazla yükleme yapmıyorum, tamburun yarısından az dolduruyorum. Filtre kısmını kontrol ettim, orada da tıkalı bir şey yoktu. Tahliye hortumunu eğip kaldırdım, suda bir sıkıntı yokmuş gibi gözüküyor. Yine de bu arıza zaman zaman kendini tekrar ediyor, özellikle kalın şeyleri yıkayınca daha sık oluyor gibi ama ince kıyafetlerde de bazen oluyor. Sıkma devri 1200 d/dk, daha düşük de denedim ama değişen bir şey olmadı.
Bu makinede daha önce benzer bir problem yaşayan oldu mu, evde yapabileceğim başka bir kontrol var mı merak ediyorum. Servis çağırmadan önce son çare olarak neleri denemem lazım, motorda ya da kartta mı bir sorun var yoksa sensörlerle ilgili bir şey mi olabilir? Elektrik ya da su girişinde bir problem olsa tüm programı etkilemez mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Makineye fazla yükleme yapmıyorum, tamburun yarısından az dolduruyorum. Filtre kısmını kontrol ettim, orada da tıkalı bir şey yoktu. Tahliye hortumunu eğip kaldırdım, suda bir sıkıntı yokmuş gibi gözüküyor. Yine de bu arıza zaman zaman kendini tekrar ediyor, özellikle kalın şeyleri yıkayınca daha sık oluyor gibi ama ince kıyafetlerde de bazen oluyor. Sıkma devri 1200 d/dk, daha düşük de denedim ama değişen bir şey olmadı.
Bu makinede daha önce benzer bir problem yaşayan oldu mu, evde yapabileceğim başka bir kontrol var mı merak ediyorum. Servis çağırmadan önce son çare olarak neleri denemem lazım, motorda ya da kartta mı bir sorun var yoksa sensörlerle ilgili bir şey mi olabilir? Elektrik ya da su girişinde bir problem olsa tüm programı etkilemez mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Siemens IQ500 çamaşır makinesi yaklaşık 3 yıldır sorunsuz çalışıyordu ama son 1 aydır sıkma kısmına geldiğinde bazen takılıp kalıyor. Makine yıkamayı bitiriyor, suyu boşaltıyor, sonra sıkmaya geçerken bir süre bekliyor ama bazen hiç sıkmadan süreyi ileri atıp programı tamamladı diye duruyor. Bazen de içindeki çamaşırlar ıslak kalıyor ve kapağı açınca su birikintisi olmuyor ama çamaşırlar sanki hiç sıkılmamış gibi duruyor. Programı yeniden başlattığımda ya da sadece sıkma yaptığımda da aynı durumu yapıyor. Farklı programlarda da denedim, arada düzgün sıkıyor ama genellikle aynı sorunu tekrarlıyor. Panelde herhangi bir arıza kodu görünmüyor, ışıklar normal yanıyor. Fişi çekip 10 dakika bekledim, tekrar taktım ama yine de çözüm olmadı. Makineye fazla yükleme yapmıyorum, tamburun yarısından az dolduruyorum. Filtre kısmını kontrol ettim, orada da tıkalı bir şey yoktu. Tahliye hortumunu eğip kaldırdım, suda bir sıkıntı yokmuş gibi gözüküyor. Yine de bu arıza zaman zaman kendini tekrar ediyor, özellikle kalın şeyleri yıkayınca daha sık oluyor gibi ama ince kıyafetlerde de bazen oluyor. Sıkma devri 1200 d/dk, daha düşük de denedim ama değişen bir şey olmadı. Bu makinede daha önce benzer bir problem yaşayan oldu mu, evde yapabileceğim başka bir kontrol var mı merak ediyorum. Servis çağırmadan önce son çare olarak neleri denemem lazım, motorda ya da kartta mı bir sorun var yoksa sensörlerle ilgili bir şey mi olabilir? Elektrik ya da su girişinde bir problem olsa tüm programı etkilemez mi? Yardımcı olursanız sevinirim.