Siemens IQ500 Çamaşır Makinesi Sıkmada Küt Küt Ses

Emre.Aydn_2921 · 21 Oca 2026, 00:31 · 94 görüntülenme · 3 yanıt

94 görüntülenme3 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları3 mesaj
E
Emre.Aydn_2921
Üye
21 Oca 2026, 00:31#1
Dostlar selam, Siemens IQ500 var evde, model WU14Q4G0TR, yaklaşık 4 senedir kullanıyoruz. Son birkaç haftadır özellikle sıkmaya geçtiğinde içeriden küt küt diye ses gelmeye başladı. Yani normalde makine biraz sarsar tamam ama bu baya tok tok vuruyor gibi, bazen de yerinden zıplayacakmış gibi oluyor. Çamaşırın ağırlığı az ya da çok fark etmiyor, her türlü aynı sesi veriyor.

Geçen hafta filtresini temizledim, denge ayaklarına baktım, hepsi yere basıyor gibi. Kazan elle çevrilince öyle deli gibi bir boşluk da hissedilmiyor, yataklarda mı bir şey var desem ondan da çok emin olamadım. Amortisörlerde sorun mu var acaba diyorum çünkü makineyi biraz sağa sola zorlasam hafif oynuyor ama bu kadar ses yapar mı emin değilim. Ayrıca bu ses sadece sıkmada geliyor, normal yıkamada öyle bir şey yok.

Valla sıkmaya girdiğinde çocuk gibi başında bekleyip dinliyorum, evdeki herkes tedirgin oldu, gece çalıştırmaya da korkuyoruz artık. Servis çağırdım desek daha bakmadan “kart, amortisör, rulman” diye sıralarlar, zaten her çağırışta 2 bin lira gidiyor, adamlar artık selamı paralı veriyor resmen. Kendi imkanlarımla bir yere kadar çözmeye çalıştım ama işin içinden çıkamadım. Böyle bir ses deneyimleyen oldu mu? Amortisör müdür, yaylar mıdır, yoksa başka bir şey mi var? Parçayı bulsam değiştiririm ama başka bir şeyse de boşuna uğraşmak istemiyorum. Fikri olan varsa yazarsa eyvallah, ya da başına gelen varsa ne yaptığını anlatsın bence. Şimdi toptan servise bırakınca da parça parça değiştirip 5 bin lira yazmasınlar istemiyorum, malum devir ekonomi devri.
C
Cengiz.Ko_2289
Üye
21 Oca 2026, 02:59#2
Kardeşim bu makinelerin en büyük belası amortisör valla. Benim Bosch’ta da küt küt yapıyodu, iki amortisör değişti mis gibi oldu. Seninkinde de bence amortisör kafadan bitik. Youtube’da videosu var, açıp bakabilirsin altına. Dikkat et fişi çekmeden girme makineye, çarpar valla.
S
Seda.Keskin481
Üye
21 Oca 2026, 17:39#3
Aynı model bende de var reis, geçen yaz aynı sorunu yaşadım. Yaylardan biri çıkmıştı, onu eski yerine oturtunca düzeldi. Yani illa amortisör olmayabilir, bi arka kapağı açıp yaylara da bak derim. Parçacılardan uygun fiyata bulursun zaten, servise 3 katı para verme.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.