Vaillant Premix 24 HF F75 hata kodu sorunu

Ceyda.Ko_649 · 7 Mar 2026, 20:09 · 225 görüntülenme · 5 yanıt

225 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
C
Ceyda.Ko_649
Üye
7 Mar 2026, 20:09#1
Merhaba arkadaşlar,

Kafayı yemek üzereyim, son bir haftadır kombide saçma bir problem var. Vaillant Premix 24 HF kullanıyorum. Geçen kış taktırdık, daha bir yıl olmadan başıma iş açtı. Ekranda sürekli F75 hata kodu çıkıyor, sıcak su da vermiyor petekler de buz gibi. İlk başta arada bir oluyordu, kapanıp açınca normale dönüyordu ama şimdi tamamen kilitlendi. Reset butonuna basıyorum, birkaç saniye çalışıyor sonra yine aynı hata. Havalar serinledi iyice mağdur olduk evde.

Kullanma kılavuzunda F75 için "basınç sensörü arızası" veya "pompa arızası" demişler ama anlamadım gitti. Su basıncı 1.5 bar civarında gösteriyor, eksik değil. Pompa çalışıyor mu çalışmıyor mu bir türlü anlayamadım, ses falan geliyor ama sanki farklı bir ses var eskisine göre. Kombinin altındaki vanaları, filtreyi falan elden geçirdim ama bir değişiklik yok. Su eklemeyi de denedim, barı yükselttim gene aynı hata çıkıyor.

Biraz araştırdım kronik bir arıza gibiymiş bu modelde ama net bir çözüm bulamadım. Servisi çağırmadan önce belki arıza basittir diye burada sorayım dedim. Şimdi çağırırsam zaten gelen direkt kart değişecek der, binlerce lira masraf çıkartır diye korkuyorum valla.

F75 hatası yaşayan var mı? Çözüm nasıl buldunuz? Su basınç sensörü mü gider genelde yoksa pompa mı, yoksa başka bir şey mi? Deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim, yoksa servisi arayacağım başka çare kalmadı.
Z
zey.basaran
Üye
7 Mar 2026, 23:36#2
Hocam F75 genelde sensörden çıkar bu modellerde. Bizim apartmanın yarısında aynı kombi var, çoğu kişi sensörü değiştirip kurtuldu. Servis hemen pompayı da ekler üstüne dikkat et, önce sensörü dene bence.
S
s.karahan
Üye
9 Mar 2026, 23:47#3
Pompada sıkışma olabiliyo, bizim komşunun Premix 24 HF’sinde aynısı olmuştu. Adam fişi çekip kombinin altını hafifçe tıklatıp açtıktan sonra çalıştı valla, bazen debriyaj takılıyo gibi bi mevzu oluyomuş. Denedin mi öyle bi şey?
S
smail.etin107
Üye
15 Mar 2026, 00:04#4
Valla ben de aynı modeli kullanıyorum, iki ay önce başıma geldi. Youtube’da F75 için basınç sensörü temizliği videosu var, ona bakıp yaptım, bayağı işe yaradı. Sökmesi kolay bi şey değil ama elin yatkınsa denersin.
L
lemanceylan
Üye
22 Mar 2026, 00:34#5
Kardeşim o sensörü internette 400-500 arası bulursun, servis 2000’den aşağı konuşmaz. Elin yatkınsa değiştirmek basit, yoksa kazık yememek için önce yedek parça fiyatını öğren derim.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.