Vestel 55" 4K UHD TV bakım zamanı ve servis tecrübesi

eren.naz · 28 Mar 2026, 15:10 · 440 görüntülenme · 6 yanıt

440 görüntülenme6 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları6 mesaj
E
eren.naz
Üye
28 Mar 2026, 15:10#1
Vestel 55" 4K UHD televizyon kullanan var mı aranızda? Benim cihaz 2 seneyi devirdi, şimdiye kadar maşallah bir sıkıntı yaşamadım ama mevsim geçişlerinde bakıma gerek var mı, servis çağırmak mantıklı mı diye biraz kafam karıştı. Özellikle yazın toz, kışın nem derken elektronik eşyalara zarar gelmesinden korkuyorum açıkçası. Geçen sene bir arkadaşımın TV’sinde içten tozlanma olmuş, servis gelip komple temizlemiş de 1500 lira para almışlar, adam resmen şok oldu. Ben de bu işin fuzuli masraf mı yoksa gerçekten şart mı olduğunu anlamaya çalışıyorum.

İçini açtırıp temizletmek gerekir mi ya da kendi başıma yapılacak bir şey var mı? Şimdi bazıları "arka kapağı aç, hava tut" diyor ama işin güvenlik boyutu da var, fişten çekmeden ellemesek iyi olur diye düşünüyorum. TV’nin arkasındaki havalandırma deliklerini arada nemli bezle silip bırakıyorum, ama yetiyor mu bilmiyorum. Bir de ekrana özel bir koruma yapılması lazım mı? Mesela anti-statik spreyler falan filan varmış, öneren de var karşı çıkan da. Vestel servis bakım zamanı için illa “her yıl gelsin” diyor ama valla ücretleri de az buz değil, sırf kontrol için 700-800 lira yazıyorlar.

Kullanıcı olarak bu tip büyük ekran akıllı TV’lerde mevsimlik bakımı nasıl yapıyorsunuz? Vestel’in kendi servisini çağıran, ya da dışarıdan uygun fiyatlı birini bulan oldu mu? Yani illa yıllık bakım önemli mi yoksa abartılıyor mu? Bir de ekranın zamanla kararması ya da görüntü zayıflaması bakımsızlıktan mı olur, yoksa bu panel ömrüyle mi alakalı? Tecrübeleriniz varsa yazarsanız süper olur. Boşuna servise para kaptırmak istemiyorum, ama cihaz da bir anda gitmesin maazallah. Herkesin farklı taktiği vardır mutlaka, paylaşan olursa çok iyi olur.
O
ome.kara
Üye
28 Mar 2026, 18:28#2
Reis, ben Vestel 55” 4K’yı 3 yıldır kullanıyom, hiç servise baktırmadım. Sadece tozunu alıyorum, başka da bi şey yapmadım. Boşuna para verme derim ben.
U
umut_yil
Üye
29 Mar 2026, 08:07#3
Kardeşim arka havalandırma deliklerine dikkat etmek lazım, buralar tıkanınca fan çalışması bozuluyor. Bizim komşunun TV’de ekranın kenarları kararmıştı, servis “tozdan olmuş” dedi. Ara sıra elektrikli süpürgeyle hafifçe üstünden geçiyorum ben.
G
gul.cak
Üye
2 Nis 2026, 16:49#4
Vestel’in kendi servisi gelirse direkt “panel değişecek, kart değişecek” diye başlar, bi bakıyorsun bakım için çağırdın 3K fiyat çıkarıyorlar. Ben dışarıdan işini bilen birini çağırttım geçen sene, 400 liraya içini açıp güzelce temizledi. Adam bulmak da mesele tabii, güvenilir olması lazım.
I
isil74
Üye
8 Nis 2026, 20:13#5
Bende de aynı modelden var dostum, bence o anti-statik sprey işine hiç girme. Ekrana zarar verir. Nemli mikrofiber bezle sil yeterli. Panelin ömrü bakım yapınca uzamıyor zaten, genelde şans işi bir de.
Y
yigitguven
Üye
14 Nis 2026, 08:49#6
Soru sorayım sana, TV’nin arkasından sıcak hava geliyor mu? Eğer çok ısınıyorsa toz falan toplamış olabilir, o zaman servis mantıklı. Yoksa uğraşmaya gerek yok bence, masrafı boşuna yapma.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.