Vestel CM 9812 çamaşır makinesi su almıyor

leman.tokatli · 26 Mar 2026, 20:10 · 400 görüntülenme · 8 yanıt

400 görüntülenme8 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları8 mesaj
L
leman.tokatli
Üye
26 Mar 2026, 20:10#1
Vestel CM 9812 çamaşır makinesinde dün akşamdan beri saçma bir arıza başladı, makineyi normalde her zaman kullandığımız gibi çalıştırdım, programı başlattım ama hiçbir şekilde su almıyor. İlk başta musluk kapalı mı diye baktım, açık. Hortumda bir sıkıntı var sandım, çıkartıp taktım ama yine bir şey değişmedi. Su alma sesi bile gelmiyor, makine de öylece bekliyor. Işıkları yanıyor, panelde arıza kodu falan da yok. Başka bir programda denedim yine olmadı, sanki hiç komut gitmiyor gibi. Elektrik var, fişi de takıp çıkardım.

Daha önce bu makineyle ilgili farklı sorunlar da yaşadım ama böyle tamamen su almama ilk defa oldu. Makineyi alalı 2 yıl falan oldu, garanti de bitti maalesef. Sitede birkaç komşuya da sordum, Vestel'in bu modellerinde kronik bir şey mi var acaba diye. Tesisatta problem yok, çünkü mutfaktaki bulaşık makinesi (o da Vestel) aynı yerden su alıyor ve sıkıntısız çalışıyor. Sadece çamaşır makinesinde bu sorun var. Hortumun ucunu da kontrol ettim, tıkalı gibi durmuyor.

Servisi aradım, telefonda hemen kart arızası olabilir dediler, 3000 liradan aşağı çıkmaz dediler, sinir oldum valla. Belki basit bir şeydir diye önce burada sorayım dedim. Vestel CM 9812’de su almama sorunu yaşayan oldu mu? Çözümü neydi? Su giriş ventili mi, başka bir şey mi? Başka programda, başka fişte denedim, hiç tepki yok. Su almaya başlamıyor, öyle bekliyor. Motordan da ses gelmiyor. Böyle yaşayan varsa veya başına geldiyse, tavsiyeniz varsa yazarsanız çok iyi olur. Kendi başına çözen oldu mu? Usta çağırmadan önce bir bakayım diyorum.
M
mer.ztrk_5520
Üye
26 Mar 2026, 23:24#2
Kardeşim büyük ihtimal giriş ventili arızalı. Aynısı bizim eski makinede oldu, su almıyor, tık yok. Ventil değişince düzelmişti. Parçası da çok pahalı değil, Youtube’da videoları var.
K
kag.guler
Üye
27 Mar 2026, 15:06#3
Bizim CM 9812’de de geçen yaz benzer sıkıntı oldu ama onda kart gitmişti, servis direkt kartı değiştirdi. Ucuz kurtulmadık valla, 3500 liraya patladı. Panelde ışık yanıp sönüyor mu sende?
M
Merve.Aslan_5046
Üye
30 Mar 2026, 23:29#4
Hortumun musluğa taktığın yerde filtre var hocam, bazen orası kireçlenip tıkanıyor. Onu söküp bir temizle istersen, bazen saçma bir şekilde orası yüzünden hiç su geçmiyor.
B
burcu.ozt
Üye
3 Nis 2026, 19:39#5
Üstteki arkadaşın dediği gibi, önce musluk ucundaki filtreye bak. Geçen ay aynı dert bizim komşuda oldu, tornavida ile çıkarıp temizlemiş düzelmiş. Kolay iş.
N
n_alkan
Üye
9 Nis 2026, 13:35#6
Bazen makineyi çok sık ileri geri çekince su hortumu tam oturmuyor, geçen gün kayınvalidenin makinesinde aynı dert çıktı, hortumu tam takınca çalıştı. Senin hortumda gevşeklik var mı bir bak.
P
peker.furkan
Üye
16 Nis 2026, 16:53#7
Benim de başıma geldi, elektrik gittiğinde kart kendini korumaya alıyormuş. 10 dakika fişi çekip bekle, tekrar takıp dene. Bazen öyle saçma sapan arızalar düzeliyor.
C
can.erdogan
Üye
26 Nis 2026, 16:26#8
Valla bu Vestel CM 9812’lerde bir su alma mevzusu kronik gibi. Mahalleden 2 kişi daha aynı problemi yaşadı. Biri valf değişti kurtuldu, diğeri komple kart gitti dediler. Usta çağırmadan önce bi hortumu ve filtresini iyice kontrol et, basit bir şeyse parana yazık olmasın.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.