L
26 Mar 2026, 20:10#1
Vestel CM 9812 çamaşır makinesinde dün akşamdan beri saçma bir arıza başladı, makineyi normalde her zaman kullandığımız gibi çalıştırdım, programı başlattım ama hiçbir şekilde su almıyor. İlk başta musluk kapalı mı diye baktım, açık. Hortumda bir sıkıntı var sandım, çıkartıp taktım ama yine bir şey değişmedi. Su alma sesi bile gelmiyor, makine de öylece bekliyor. Işıkları yanıyor, panelde arıza kodu falan da yok. Başka bir programda denedim yine olmadı, sanki hiç komut gitmiyor gibi. Elektrik var, fişi de takıp çıkardım.
Daha önce bu makineyle ilgili farklı sorunlar da yaşadım ama böyle tamamen su almama ilk defa oldu. Makineyi alalı 2 yıl falan oldu, garanti de bitti maalesef. Sitede birkaç komşuya da sordum, Vestel'in bu modellerinde kronik bir şey mi var acaba diye. Tesisatta problem yok, çünkü mutfaktaki bulaşık makinesi (o da Vestel) aynı yerden su alıyor ve sıkıntısız çalışıyor. Sadece çamaşır makinesinde bu sorun var. Hortumun ucunu da kontrol ettim, tıkalı gibi durmuyor.
Servisi aradım, telefonda hemen kart arızası olabilir dediler, 3000 liradan aşağı çıkmaz dediler, sinir oldum valla. Belki basit bir şeydir diye önce burada sorayım dedim. Vestel CM 9812’de su almama sorunu yaşayan oldu mu? Çözümü neydi? Su giriş ventili mi, başka bir şey mi? Başka programda, başka fişte denedim, hiç tepki yok. Su almaya başlamıyor, öyle bekliyor. Motordan da ses gelmiyor. Böyle yaşayan varsa veya başına geldiyse, tavsiyeniz varsa yazarsanız çok iyi olur. Kendi başına çözen oldu mu? Usta çağırmadan önce bir bakayım diyorum.
Daha önce bu makineyle ilgili farklı sorunlar da yaşadım ama böyle tamamen su almama ilk defa oldu. Makineyi alalı 2 yıl falan oldu, garanti de bitti maalesef. Sitede birkaç komşuya da sordum, Vestel'in bu modellerinde kronik bir şey mi var acaba diye. Tesisatta problem yok, çünkü mutfaktaki bulaşık makinesi (o da Vestel) aynı yerden su alıyor ve sıkıntısız çalışıyor. Sadece çamaşır makinesinde bu sorun var. Hortumun ucunu da kontrol ettim, tıkalı gibi durmuyor.
Servisi aradım, telefonda hemen kart arızası olabilir dediler, 3000 liradan aşağı çıkmaz dediler, sinir oldum valla. Belki basit bir şeydir diye önce burada sorayım dedim. Vestel CM 9812’de su almama sorunu yaşayan oldu mu? Çözümü neydi? Su giriş ventili mi, başka bir şey mi? Başka programda, başka fişte denedim, hiç tepki yok. Su almaya başlamıyor, öyle bekliyor. Motordan da ses gelmiyor. Böyle yaşayan varsa veya başına geldiyse, tavsiyeniz varsa yazarsanız çok iyi olur. Kendi başına çözen oldu mu? Usta çağırmadan önce bir bakayım diyorum.
Vestel CM 9812 çamaşır makinesinde dün akşamdan beri saçma bir arıza başladı, makineyi normalde her zaman kullandığımız gibi çalıştırdım, programı başlattım ama hiçbir şekilde su almıyor. İlk başta musluk kapalı mı diye baktım, açık. Hortumda bir sıkıntı var sandım, çıkartıp taktım ama yine bir şey değişmedi. Su alma sesi bile gelmiyor, makine de öylece bekliyor. Işıkları yanıyor, panelde arıza kodu falan da yok. Başka bir programda denedim yine olmadı, sanki hiç komut gitmiyor gibi. Elektrik var, fişi de takıp çıkardım. Daha önce bu makineyle ilgili farklı sorunlar da yaşadım ama böyle tamamen su almama ilk defa oldu. Makineyi alalı 2 yıl falan oldu, garanti de bitti maalesef. Sitede birkaç komşuya da sordum, Vestel'in bu modellerinde kronik bir şey mi var acaba diye. Tesisatta problem yok, çünkü mutfaktaki bulaşık makinesi (o da Vestel) aynı yerden su alıyor ve sıkıntısız çalışıyor. Sadece çamaşır makinesinde bu sorun var. Hortumun ucunu da kontrol ettim, tıkalı gibi durmuyor. Servisi aradım, telefonda hemen kart arızası olabilir dediler, 3000 liradan aşağı çıkmaz dediler, sinir oldum valla. Belki basit bir şeydir diye önce burada sorayım dedim. Vestel CM 9812’de su almama sorunu yaşayan oldu mu? Çözümü neydi? Su giriş ventili mi, başka bir şey mi? Başka programda, başka fişte denedim, hiç tepki yok. Su almaya başlamıyor, öyle bekliyor. Motordan da ses gelmiyor. Böyle yaşayan varsa veya başına geldiyse, tavsiyeniz varsa yazarsanız çok iyi olur. Kendi başına çözen oldu mu? Usta çağırmadan önce bir bakayım diyorum.